Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

15 NAJIŠČEKIVANIJIH I NAJBOLJIH IGARA 2019. GODINE: Šta čekamo sa nestrpljenjem?

Naredna godina je puna velikih igara

Od ove godine nam je ostalo samo par dana pa je red da bacimo pogled na ono što nam stiže tokom 2019. godine, naročito jer neki od naslova izlaze već kroz par nedelja. U narednim redovima navodimo 15 igara od kojih očekujemo najviše – jer tako smo u mogućnosti.

Ace Combat 7: Skies Unknown – 18. januar 2019. (XB1, PS4) / 1. februar 2019. (PC)

Prva veća igra koja nam stiže u 2019. godini je Ace Combat 7. Neračunajući nesrećni Infinity, najnoviji nastavak legendarnog serijala simulacija letenja stiže nam nakon osam godina pauze i donosi dosta zanimljivih novina poput uticaja oštrih vremenskih nepogoda na letenje. Sedmica će biti istovremeno objavljena za Xbox One i PlayStation 4 gde će imati ekskluzivne misije za PSVR, a tu je i verzija za kompjutere, ali će PC igrači na poletanje morati da čekaju nekoliko nedelja duže.

Ace Combat 7 Skies Unknown opis recenzija screenshot review

Resident Evil 2 Remake – 25. januar 2019. (PC, XB1, PS4)

U januaru nas očekuje i Resident Evil 2 rimejk kojeg sa velikim nestrpljenjem očekujemo. Igra je prerađena praktično od nule i upakovana je u unapređeni RE Engine, koji smo videli u Resident Evil 7. Umesto fiksnih pozicija kamera i ,,tank” upravljanja, Leon i Claire ćemo gledati sa ramena dok pokušavaju da izbore sa zombijima u Racoon City-ju. Obično nismo toliko ushićeni zbog rimejka nekog naslova, ali ovo što smo do sad videli nam deluje odlično. Jedini problem je to što se Capcom nije do sad na najbolji način brinuo o Resident Evil serijalu, ali obzirom da je ,,sedmica” bila dobra i činjenici da će kostur ,,dvojke” biti očuvan, rimejk ima male šanse da omane.

Kingdom Hearts III – 29. januar 2019. (XB1, PS4)

Kingdom Hearts serijal je revnosno uspevao da nas zbuni u prošlosti. Najbolji primer toga je to što iako smo redovno dobijali nove igre u franšizi, Kingdom Hearts 3 dolazi nakon 13 godina od drugog dela. Ovako dugo čekanje predstavlja pravi pakao za ljubitelje serijala, ali će najnovija igra po svemu sudeći biti baš ono što su oni dugo očekivali. U igri će se pojaviti nove i starije Disney zvezde, a izvođenje je podjednako atraktivno kao ranije, pa sve deluje kao da će imati onaj legendarni Kingdom Hearts šmek. Za nekih mesec dana dobićemo odgovor da li je on uspeo da ispuni očekivanja.

Kingdom Hearts 3 Screenshots Review Opis

Metro Exodus – 15. februar 2019. (PC, XB1, PS4)

Mada Metro igre nikad nisu postigle veću popularnost, ili bar onakvu kakvu zaista zaslužuju, jedinstvena atmosfera ovih naslova pomogla je da serijal dostigne kultni status kod igrača. Zato gejmeri očekuju dosta od Metro Exodus, a vatru su dodatno rasplamsali autori koji obećavaju do sad najveću igru u serijalu.

Far Cry New Dawn – 15. februar 2019. (PC, XB1, PS4)

New Dawn je naslov koji definitivno nismo očekivali. Ne, ne mislimo na činjenicu da je Ubisoft odlučio da objavi novu Far Cry igru nepunih godinu dana nakon prethodnika, to je nekako bilo očekivano od francuske kompanije. Ono što nas je iznenadilo je to što će New Dawn biti smešten u budućnost i što će se direktno nadovezivati, pazite sad spojler, na Far Cry 5. Autori su objavili jedan gejmplej video u kome naglašavaju da su ispravili neke od stvari koje su igrači u prošlosti zamerali. Uz to i samo izvođenje će doživeti i neke veće promene jer će se igra odvijati, još jedan spojler, u apokaliptičnom svetu.

Anthem – 22. februar 2019. (PC, XB1, PS4)

O Anthem-u ćemo pričati detaljnije uskoro, jer smo i dalje puni utisaka nakon nedavno održanog alpha testa za igru. Taj test je dokazao da Electronic Arts i Bioware sa ovim naslovom žele da se direktno obračunaju sa Bungie-jevim Destiny 2 sa kojim deli dosta sličnosti. Igrači se nalaze u ulozi Freelancer-a koji u svojim Javelin oklopima kao Iron Man lete iznad vanzemaljskih teritorija istražujući njihove mračne kutke i tamaneći sve što želi da im stane na putu. Anthem akcentuje timsku igru za do četiri igrača, ima dobru dozu Mass Effect šmeka, ali nam trenutno deluje veoma nedovršeno pa se nadamo da igra neće doživeti Andromeda debakl.

Dirt Rally 2.0 – 26. februar 2019. (PC, XB1, PS4)

Jedna od najomiljenijih reli simulacija i direktni sledbenik fenomenalnog Dirt Rally-ja iz 2015. godine stiže nam na samom kraju februara. I ovog puta igrači mogu da očekuju realističan model ponašanja vozila, kao i staze raširene po različitim krajevima sveta. One će ovog puta biti još zahtevnije nego ranije jer će vožnju ometati vremenski uslovi, kao i to da će se put oštećivati nakon što njime prođe veći broj vozila.

Anno 1800 – 26. februar 2019. (PC)

Na zahtev brojnih igrača Ubisoft i razvojni tim Blue Byte odlučili su da Anno vrate tamo gde mu je oduvek i bilo mesto – u prošlost. Ovog puta je odabrana 1800. godina koja je autorima dala mogućnost da bace osvrt na početak industrijalizacije koja je na dramatičan način uticala na ekonomiju i način proizvodnje. Razvojni studio je naveo da će ovaj naslov pored zanimljivog perioda istorije imati i sve elemente koje su igrači voleli u prethodnim igrama pa će Anno 1800 imati detaljnu singlplejer kampanju, sandbox, kao i multiplejer režim.

Devil May Cry 5 – 8. mart 2019. (PC, XB1, PS4)

Simbol hack and slash žanra, Devil May Cry u martu dobija svoj novu igru, a on ujedno predstavlja još jedan naslov na ovom spisku koji je čudno numerisan. Naime, najnoviji Devil May Cry nosi redni broj pet, što govori da nema nikakve veze sa prethodnom igrom, ali je zanimljivo da se priča ne nastavlja ni na četvrtu igru, već na Devil May Cry 2. To mora da je neki čudan način autora da kažu kako će ovo ostvarenje pokušati da vrati serijal na prave staze donoseći brzu akciju i varijaciju poteza koji mogu da se izvedu, ali i tri glavna junaka.

The Division 2 – 15. mart 2019. (PC, XB1, PS4)

Sada ćemo otvoreno da tvrdimo da prvi The Division nije dobio pažnju koju je zaslužio zahvaljujući hejtu igrača koji su napali igru zbog odluke Ubisoft-a da daungrejduje grafiku u odnosu na trejler. Po svim merilima igra i dalje izgleda fenomenalno, a aktivnim radom razvojnog tima dobila je ogromnu količinu sadržaja što je bila još jedna zamerka igrača u početku. Zbog toga očekujemo dosta od nastavka koji će sada biti smešten u Vašington, koji je po rečima autora predstavljen u realističnoj razmeri. Najveća novina su rejdovi za do osam igrača, a razvojni studio Massive Entertainment saslušao je igrače i obećao dosta sadržaja već i na samoj premijeri, kao i bogat endgame content. Pre izlaska igre očekuje se i beta pa ćemo o ovom naslovu pričati detaljnije u budućnosti.

Sekiro: Shadows Die Twice – 22. mart 2019. (PC, XB1, PS4)

Sekiro: Shadows Die Twice je jedan od retkih naslova na ovom spisku koji nije nastavak, ali nam on uopšte ne deluje kao potpuno nova igra. Razlog za to je što iza nje stoji razvojni tim FromSoftware, autor Souls serijala. Ipak, Sekiro će imati drugačije izvođenje, a neće imati RPG elemente kao što je kreiranje likova uz različite klase. Deluje kao da će ovo ostvarenje biti pravo osveženje za razvojni tim koji je u poslednje vreme počeo previše da reciklira elemente prethodnih igara.

Mortal Kombat 11 – 23. april 2019. (PC, XB1, PS4, NS)

Mortal Kombat 11 je najavljen pre manje od mesec dana, čime je on ujedno i ostvarenje o kojem najmanje znamo za sad. NetherRealm Studios potvrdio je da će o igri pričati sredinom januara, ali je otkrio da će se na spisku boraca naći najpoznatije face iz serijala, poput Dark Raiden-a i Scorpion-a koje smo videli u trejleru. Da, onom trejleru koji je dobio više komentara zbog izbora muzike nego akcije koja je mogla da se vidi.

Rage 2 – 14. maj 2019. (PC, XB1, PS4)

Rage možda nije tako popularan kao neki drugi naslovi na ovoj listi, jer prva igra da budemo iskreni i nije ostavila preterano upečatljiv utisak. Ipak, nastavak smo imali prilike da odigramo na ovogodišnjem Gamescom sajmu i on je već delovao znatno impresivnije. Možda je najveći razlog tome što je razvoj nastavka pripao Avalanche Studios poznatom po Just Cause serijalu. Ovo je podatak koji nam već daje blagu ideju na koji način će ovog puta biti iskorišćen postapokaliptični Rage svet, kao što se može i primetiti u gejmplej videu. Očekujte da ćemo uskoro detaljnije pričati o Rage 2.

Shenmue 3 – 27. avgust 2019. (PC, PS4)

Legendarni serijal Shenmue donedavno je bio samo lepa uspomena starijih igrača koji su pre 15 godina uz ove dve igre provodili neprospavane noći na Sega Dreamcast konzoli. Onda je autor serijala 2015. godine najavio da je u pripremi treća igra za koju su mnogi verovali da nikad neće izaći. Da li će ona uspeti da ispuni očekivanja saznaćemo u avgustu, do tad možemo samo da pretpostavimo da će i ovaj naslov biti prepun čudnih mini igara poput onih u prethodnicima.

Wolfenstein: Youngblood – 2019. (PC, XB1, PS4)

Poslednjih nekoliko Wolfenstein igara je bilo fantastično, pa to što Youngblood predstavlja spin-off nije umanjilo naše nestrpljenje da vidimo najnoviju epizodu. I ovaj naslov će opet biti smešten u takozvanu alternativnu istoriju, a najveća novina je fokus na kooperativnu igru. Do sad nismo mogli da saznamo mnogo više o ovom ostvarenju, ali verujemo da će MachineGames opet uspeti da napravi dobru igru.

Ovo je naravno samo delić onog što nam razvojni timovi i izdavači spremaju za 2019. godinu i jasno nam je da nismo uspeli da obuhvatimo sve video igre. Zato nas ispravite i napišite nam u komentarima šta smo to propustili, a navedite i od kojih igara očekujete najviše.

Možemo samo da primetimo da će većina ovih naslova stići tokom prve polovine godine, što znači da naslovi koji se spremaju za kraj naredne godine tek treba da budu najavljeni. Već znamo da će na tom spisku biti nova Call of Duty igra, ali možda ćemo dobiti i neko iznenađenje. Need for Speed Payback je na primer izašao 2017. godine, pa nam deluje kao da EA neće izdržati a da ne najavi novu igru za 2019. Tu su naravno i uvek prijatna indie iznenađenja koja nam često stignu niotkud, ali šta vi mislite?

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!