Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Like a Dragon: Infinite Wealth – Serijal na uzlaznoj putanji!

Nastavljajući niz koji je započet 2023. godine, Sega i Ryu Ga Gotoku studio predstavili su nam Like A Dragon Infinite Wealth, treću igru serijala objavljenu u periodu kraćem od godinu dana. Mada je jedna od te tri igre u stvari bila rimejk, automatski se stiče utisak da ovakva hiperprodukcija ne može biti dobar znak, pa je utoliko i veći šok što ovaj pod-serijal Yakuza franšize izgleda tokom vremena postaje sve bolji i bolji. Zašto smatramo da ovaj naslov obavezno morate odigrati?

Like A Dragon Infinite Wealth priču Ičibana (Ichiban), bivšeg člana jakuze kojeg smo upoznali u Yakuza Like A Dragon. Ičibanov život deluje idilično – podržava Jakuza saradnike, uživa poštovanje u gradu, ima mnoštvo prijatelja, pa čak i zakazan dejt. Međutim, kako iskusni igrači serijala “Yakuza” znaju, takva idila uvek je kratkotrajna. Kada jedan jutjuber otkrije tamne tajne iz njegove prošlosti, sledi ekspresan gubitak posla i otpuštanja jakuze kojem je pomogao. Tražeći iskupljenje, Ičiban kreće na putovanje do Havaja, samo da bi se tamo suočio s dodatnim izazovima – on biva opljačkan, drogiran i ostavljen na plaži. Tada mu ne preostaje ništa drugo nego da nađe nove saveznike kako bi otkrio tajne ostrva. Intrigantna priča igračima će potrajati najduže do sad, jer će većina njih moći da dobije i više od 100 sati kvalitetne zabave.

Like a Dragon Infinite Wealth review screenshots
Like a Dragon Infinite Wealth review screenshots
Like a Dragon Infinite Wealth review screenshots
Like a Dragon Infinite Wealth review screenshots
Like a Dragon Infinite Wealth review screenshots
Like a Dragon Infinite Wealth review screenshots
Like a Dragon Infinite Wealth review screenshots
Like a Dragon Infinite Wealth review screenshots

Iako je izvođenje “Like A Dragon Infinite Wealth” koncipirano kao potezni RPG (JRPG), ovo ostvarenje je zadržalo pepoznatljiv Yakuza šmek. Osnovni napadi već sami po sebi nanose dosta štete neprijateljima, a specijalne veštine samo pojačavaju osećaj žustrog okršaja svojim nekonvencionalnim idejama. Borba zadžavaju zabavnost na duže staze i često zahtevaju strategijsko razmišljanje za uspeh. Iako postoji opcija za automatsku borbu, retko kad daje očekivane rezultate zbog nepraktične upotrebe veštačke inteligencije. Doduše, treba imati u vidu da je dužina igre takva kakva jeste zbog preteranog broja nasumičnih okršaja, koji do završetka igre retko kome neće dosaditi.

Da bi umanjili takav osećaj kod igrača, autori su se potrudili da predstave nekoliko zanimljivih mehanika, poput sistema klasa koji omogućava da se likovima omogući laka promena klasa sa jedinstvenim veštinama, statistikama i oružjem. Ovo podstiče eksperimentisanje i dodaje dubinu razvoju likova. Van borbe, igrače čeka mnoštvo sporednih aktivnosti, uključujući povratak klasičnih arkadnih igara i novih dodataka poput Aloha Links, pasivne aktivnosti koja poboljšava statove kroz interakcije sa drugim likovima.

Ičiban će dobijati i bonuse kroz mnogobrojne mini-igre i aktivnosti koje uključuju večeru, vožnju taksije, kao i svojevrsnu verziju igre “Animal Crossing” u kojoj igrači imaju zadatak da razvoju sopstveni turistički kompleks.

Like a Dragon Infinite Wealth review screenshots

Značajne dodatke čine i mini-igra dostave pice, koja nas je neodoljivo podsetila na još jedan hit naslov – “Crazy Taxi”. Druge novine su i nadogradnja i izrada oružja. Igra uvodi i određene izbore koji utiču na ličnost glavnog junaka, a odnosi između likova se osnažuju kroz raznolike sporedne društvene aktivnosti.

Od najvećih nedostataka mogli bismo da navedemo da tokom borbe nije uvek najjasniji kad je koji lik na potezu, što je jedna od ključnih stavki za potezne RPG naslove. Ovo može da bude frustrirajuće, naročito u boss bitkama. Tipično za japanska ostvarenja koja dolaze na Zapad je i to što glasovna gluma na engleskom jeziku nije ujednačenog kvaliteta za sve likove, što može parati uši. Sa druge strane, tehničke karakteristike naslova su dobro ispeglane, pa su čak i manji ispadi poput pada frejmrejta prava retkost.

Like a Dragon Infinite Wealth review screenshots

Na kraju, Like A Dragon Infinite Wealth je zanimljiv dodatak serijalu, nudeći oveženo RPG iskustvo koje spaja uzbudljivu borbu, raznovrsne aktivnosti i dobro osmišljen svet igre. Ovaj naslov se može shvatiti i kao svedočanstvo o posvećenosti autora u beskompromisnom pružanju nesvakidašnjeg gejming iskustva.

Igru nam je poslala SEGA ali to nije uticalo na konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Like a Dragon: Infinite Wealth – Serijal na uzlaznoj putanji!

Na kraju, Like A Dragon Infinite Wealth je zanimljiv dodatak serijalu, nudeći oveženo RPG iskustvo koje spaja uzbudljivu borbu, raznovrsne aktivnosti i dobro osmišljen svet igre. Ovaj naslov se može shvatiti i kao svedočanstvo o posvećenosti autora u
9
Ne propuštati!
Izvođenje
9
10
Grafika
8
10
Zvuk
8
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Gejmplej
    Grafika
    Zvuk
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Thanks for submitting your comment!