Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Resident Evil 3 (2020)

Jedan od najbolji rimejka koji smo imali prilike da odigramo do sad je definitivno Resident Evil 2, a to potvrđuje i solidan broj prodatih kopija ovog naslova. Resident Evil 3 je zato bio logičan naredni korak za Capcom(obzirom da je prvi RE ranije već dobio poboljšanu verziju), ali ovo izdanje ima jedan ozbiljan problem koji kvari celokupan utisak.

U Resident Evil 3 kao glavna junakinja se opet pojavljuje S.T.A.R.S. operativka Jill Valentine koja ima naizgled jedinostavan zadatak da pobegne iz Racoon City-ja pre njegove mračne sudbine. Glavni problem u tom cilju nisu samo zombiji koji su preplavili gradić, već i jedan okrutan neprijatelj koji ne zna da „ne znači ne” – Nemesis. Za priču se mora reći da je uzbudljiva, a zanimljivo je i to kako se prepliće za prethodnikom te u ova dva naslova daje igračima jednu zaokruženu Racoon City priču.

Resident Evil 3 Screenshot

U odnosu na RE2, treća igra serijala je donosila više akcije, a to je rimejk u potpunosti zadržao. Ovaj naslov retko kad dopušta igračima da se odmore i predahnu, a najnapetije su scene kada Nemesis kroz uske ulice pokušava da okonča život glavne junakinje. Nažalost baš ovo su i najbolji trenuci igre, jer naslov tokom druge dve trećine odlazi u nešto drugačijem, i usudili bi se reći, monotonijem pravcu. Survival momenti postaju žrtva boss bitki, a napete situacije zamenjuju logički problemi i istraživanje, koji su na sreću barem zanimljivi. Obzirom da smo odigrali većinu RE igara, kombinacija logičkih zagonetki i akcije je ono po čemu je serijal prepoznatljiv, ali nam u RE3 deluje kao da njihov tempo nije najbolje određen.

Ono što tokom prelaska igre postaje jasno je činjenica da je Capcom izbacio nekoliko scena iz osnovne igre, a produbio neke druge što na kraju ipak ostavlja gorak utisak jer Resident Evil 3 može da se pređe za oko šest sati. To je premalo za naslov za punom cenom, što je osetio i Capcom pa je igračima ponudio bonus shop koji se otključava nakon prvog prelaska. Tu gejmeri za poene mogu kupiti pomagala i zanimljive efekte za ponovni prelazak, ali stiče se utisak da će time biti zadovoljni samo najveći obožavaoci igre.

Resident Evil 3 Screenshot

Da bi nekako popravio utisak, Capcom uz Resident Evil 3 isporučuje i Resident Evil Resistance, multiplejer spin-off u kojem četiri igrača pokušavaju da prežive i kompletiraju zadatke na jednoj mapi, dok se peti igrač trudi da ih sabotira i tako spreči u tome. Osetno je da je razvojni tim ozbiljno radio na ovom ostvarenju, jer je dobro promišljeno i ispeglano, ali se mi tu ipak nismo zadržali previše.

Verujemo da najveći broj igrača želi da isproba Resident Evil 3 kako bi videli na koji način je Capcom prilagodio jedan od najboljih survival horor naslova današnjem vremenu. Baš kao i sa Resident Evil 2 razvojni tim je taj posao uradio spektakularno, pa i trojka na momente izgleda neverovatno dobro. Sve lokacije su redizajnirane sa dosta pažnje, a modeli uverljivi i prepuni detalja, te je krajnji rezultat izuzetno prijatan za gledanje.

Resident Evil 3 Screenshot

Smatramo da to ipak nije dovoljno dobar razlog da natera igrače da odmah pohrle u prodavnice i kupe ostvarenje, jer će kupovina imati više smisla kada cena bude bar prepolovljena. I pored toga što ima sve kvalitete RE2 Rimejka ovaj naslov više deluje kao njegova ekspanzija nego kao pravi nastavak.

Igru nam je poslao Capcom, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Resident Evil 3 (2020)

Jedan od najbolji rimejka koji smo imali prilike da odigramo do sad je definitivno Resident Evil 2, a to potvrđuje i solidan broj prodatih kopija ovog naslova. Resident Evil 3 je zato bio logičan naredni korak za Capcom(obzirom da je prvi RE ranije v
7.9
Zanimljivo
Izvođenje
7.9
10
Vizuelne karakteristike
8.4
10
Zvuk
9.5
10
9.1
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!