Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Madden NFL 21

Za Madden NFL 21 smo odmah znali da je u nezavidnoj poziciji. Kao i sve druge sportske igre koje izlaze uoči premijere novih igračkih konzola i od ovogodišnjih izdanja se očekuje da donesu apdejtovane podatke i tek male promene u odnosu na prethodnike. Neki od njih, poput novog PES-a, se tako i prodaju, dok drugi kao što je ovogodišnji Madden traže od igrača da plate punu cenu pa se postavlja pitanje da li za to postoji opravdan razlog?

EA Sports se nada da će za Madden NFL 21 to biti novi mod nazvan The Yard, koji predstavlja uličnu verziju popularnog američkog sporta, baš kao što je to bila Volta za FIFA 20. Ovde se utakmice igraju 6 na 6 i to na manjim terenima van velikih stadiona kao što su recimo parking ili luka. Izvođenje je brže, atraktivnije i dozvoljava eksperimentisanje prilikom plejeva, pa predstavlja osveženje koje smo čekali.

Madden NFL 21 screenshots

Ipak, ma koliko da mod deluje zanimljivo u trenutnom obliku, on istovremeno odaje utisak koncepta, tj. nečega što tek treba da preraste u pravu formu. Iskustvo nam govori da se to najverovatnije neće desiti ni naredne godine, ali nadamo se da grešimo.

Ono što je takođe drugačije ove godine je Face of the Franchise, narativna kampanja igre u kojoj se prati uspon jednog igrača od koledža do NFL lige. Ovaj režim je dobio najviše unapređenja, ali je sama priča monotona i predvidljiva. Najgore je pak to što se tokom igre uopšte ne utiče na dalji tok priče, čak iako glavni junak omane na svakoj utakmici ili pak briljira na svakom koraku, radnja se nastavlja dalje po unapred određenoj putanji.

Što se tiče ostatka igre, mislimo da je najbolje da pročitate naš opis prošlogodišnje igre, jer su promene toliko mizarne da ih je teško i spomenuti bez žustrih reči upućenih EA Sports-u. Situacija je tek malo bolja što se tiče izvođenja, jer tu kanadski razvojni tim jeste napravio neke izmene, ali one nisu značajne, a nekad i najbolje.

Madden NFL 21 screenshots

Mada smo navikli od EA Sports naslova da imaju ispeglanu grafičku podlogu, ove godine se čini kao da je napravljen korak unazad. Sportisti su dobro predstavljeni, ali van igre njihovi pokreti deluju kruto i robotski, a čak i kad bi zanemarili ostale elemente, jer „bože-moj” nisu toliko bitni tokom utakmice, Madden NFL 21 dolazi sa sramotnom količinom bagova i tehničkih propusta.

Čak i uz grafički apgrejd koji će doći sa novom generacijom konzola, Madden NFL 21 deluje kao izdanje koje se može preskočiti ove godine. Nabavku možemo jedino da opravdamo ukoliko vas privlači ideja o The Yard modu ili ste jedan od 10 najzagriženijih NFL ljubitelja u našoj zemlji.

Igru nam je poslao Electronic Arts, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Madden NFL 21

Za Madden NFL 21 smo odmah znali da je u nezavidnoj poziciji. Kao i sve druge sportske igre koje izlaze uoči premijere novih igračkih konzola i od ovogodišnjih izdanja se očekuje da donesu apdejtovane podatke i tek male promene u odnosu na prethodnik
6.7
Zanimljivo
Izvođenje
6.7
10
Vizuelne karakteristike
8.1
10
Zvuk
7.8
10
8.4
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Gejmplej
    Grafika
    Zvuk
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Thanks for submitting your comment!