Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Football Manager 24 – Oproštaj od “menadžera” kakvog poznajemo

Football Manager 2024, iako se očekivao kao prelazno izdanje, jer nam naredne godine dolazi veliki apdejt, ipak uspeva da iznenadi s brojnim unapređenjima. Iako se ponekad kritikuje zbog svoje doslednosti, najveća vrlina igre se nalazi u stalnom usavršavanju gotovo savršene formule za sportski menadžer svake godine. Ovogodišnje izdanje, donosi značajne nove funkcije koje poboljšavaju gejmplej.

FM 24 donosi veću taktičku dubinu jer se fokusira na taktički realizam, uvodi nove poboljšane elemente pozicioniranja na terenu i uloge koje odražavaju moderne fudbalske trendove. Izdvaja se “reversed wing”, kojim se besprekorno prebacuje između krila i trećeg centralnog beka. Takve taktičke inovacije dodaju stratešku dubinu i svestranost.

Football Manager 2024 doneo je unapređenja i u samom menadžerskom apsektu. Značajne promene na tržištu transfera odražavaju aktuelne trendove, čineći dobijanje potpisa igrača izazovnijim nego ikad do sad sa sofisticiranim veštačkom inteligencijom kako za igrača, tako i za rivale koji žele da umešaju svoje prste u transfer. Dodatak sa posrednicima u pregovorima dodaje novu dimenziju. Ekonomska kontrola postala je striktinija, jer sada zahteva pažljivo upravljanje i predstavlja izazove pri upravljanju klubovima koji ne stoje toliko dobro na finansijskom planu. Razvoj igrača dobio je dodatnu dubinu, naglašavajući talente koji mogu da zasijaju u poznijim godina, a ne fokusirajući se samo vanserijske talente. Individualni ciljevi učinka doprinose motivaciji igrača.

FM 24 nudi do tri opcije za start karijere (Original, Real World, Your World) i mogućnost učitavanja snimljenih pozicija iz prethodnog izdanja, što je funkcija koju su fanovi dugo čekali. Vredi pohvaliti i to što su autori radili na proširenju zvanično licenciranih liga. Doduše, mada J. League uvodi japanski fudbal sa tri divizije, obogaćujući globalni realizam i raznovrsnost igre, vredi napomenuti da ona nije kompletna.

Prijatno iznenađenje je došlo i na grafičkom planu. I pored toga što je poslednje izdanje s trenutnim grafičkim endžinom, FM 24 donosi vizuelna poboljšanja, čime odgovara na brojne kritike iz prošlosti. Poboljšana fluidnost, bolja fizika lopte, osvetljenje i prirodnije animacije doprinose uglađenijem vizualnom iskustvu.

Football Manager 2024 donosi svoju savršenu formulu za ljubitelje sportskog menadžmenta. Iako je vesnik velike evolucije koja nam dolazi, on uvodi značajna poboljšanja, od željene J. League licence do taktičkih i pozicionih inovacija, realne dinamike transfera i poboljšane grafike. Igra je dobila pažljivo odabrane novine kako bi usavršila već odličan igračko iskustvo.

Igru nam je poslala SEGA ali to nije uticalo na konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Football Manager 24 – Oproštaj od “menadžera” kakvog poznajemo

Football Manager 2024 donosi svoju savršenu formulu za ljubitelje sportskog menadžmenta. Iako je vesnik velike evolucije koja nam dolazi, on uvodi značajna poboljšanja.
8.5
Ne propuštati!
Izvođenje
8.5
10
Grafika
8
10
Zvuk
7
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Gejmplej
    Grafika
    Zvuk
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Thanks for submitting your comment!