Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Project Cars 3

Slightly Mad Studios je sa najnovijom igrom napravio pun krug. Razvojni tim se proslavio igrom Need For Speed Shift, koja je popularnu Electronic Arts franšizu iz arkadnog sveta uvela u svet simulacija, a sada nakon što se u industriji igara pozicionirao kao developer koji donosi samo najdetaljnije simulacije vožnje, neko u kompaniji je odlučio da njihovo naredno ostvarenje bude – arkadna vožnja. Već zamišljamo brojne ljubitelje serijala koji bez dodatnog informisanja odlaze u prodavnicu kupuju Project Cars 3, dolaze kući, uključuju igru i onda sledi šok.

Treća igra u Project Cars serijalu kao da sa prethodnicima deli samo ime, jer je sve ostalo drugačije. Umesto simulacije koja ne prašta greške, kakav je do sad bio slučaj, sada smo dobili vožnju koja je namenjena znatno široj grupi igrača. Razlika se može porediti sa onom između Forza Motorsport i Forza Horizon igara, s tom razlikom što oba ova serijala imaju dosta da ponude igračima, dok će PCARS 3 u ovom obliku privući skromniji broj vozača, a zadržati duže još manje njih.

Project Cars 3 screenshots

Iz igre su izbačeni elementi simulacije poput potrošnja goriva ili kvalifikacija, a iako se u igri nalazi preko 200 vozila razlike između njih je teško osetiti na putu. Uz sve to PCARS3 nam deluje kao jedna od onih vožnji koja je najlakša na kontroleru!

Karijera je svedena na niz kategorija u kojim možete da se oprobate za volanom svih vozila počev od najslabije pa sve do najjače kategorije. Ne postoji neka detaljna priča ili nešto tako, već se sve svodi na standardnu formulu osvajanja XP-a i kredita kojim mogu da se kupuju novi automobili. Tokom trka može da ubrza ceo proces ispunjavanjem čelendža i… verujemo da već imate savršenu ideju kako sve funkcioniše, jer je ovo rađeno u drugim vožnjama previše puta do sad.

Project Cars 3 screenshots

Čak ni u ostalim segmentima Project CARS 3 ne donosi iznenađenja, jer nudi tipičan izbor modova koji se očekuje od jedne vožnje. Ne, nismo očekivali battle royale ili tako neku ludu ideju, ali neki pokušaj inovativnosti smo očekivali od Slightly Mad Studios-a. Na tehničkom polju igra izgleda najimpresivnije, ali čak ni tu nismo sigurni koliko je ovaj naslov bolji od prethodnika.

Project CARS 3 je napravio veliki iskorak u odnosu na prethodnike, a krajnji utisak je da se ovakvo kockakanje nije isplatilo razvojnom timu Slightly Mad Studios. Ova vožnja nudi dosta razloga da se isproba, ali u žanru koji je ispunjen konkurentima koji to rade mnogo bolje, čini nam se da daje malo opravdanja da se u njega uloži vreme i novac..

Igru nam je poslao Bandai Namco Entertainment, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Project Cars 3

Slightly Mad Studios je sa najnovijom igrom napravio pun krug. Razvojni tim se proslavio igrom Need For Speed Shift, koja je popularnu Electronic Arts franšizu iz arkadnog sveta uvela u svet simulacija, a sada nakon što se u industriji igara pozicion
7
Zanimljivo
Izvođenje
7.0
10
Vizuelne karakteristike
7.6
10
Zvuk
8.8
10
8.9
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!