Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Saints Row The Third Remastered

Treći Saints Row za mnoge igrače predstavlja najbolje ostvarenje u serijalu i ono koje su mnogi igrali do iznemoglosti. Mada nisam bio u „hajp vozu” kada je ova igra izašla, nekoliko godina kasnije sam ga odigrao i ne mogu da kažem da u početku nisam bio razočaran. Nešto što mi je tada delovalo kao „izlomljena” kopija GTA serijala tek nakon četvrtine priče (koliko mi je trebalo da se priviknem na humor) je uspela da me osvoji. Tek kada sam shvatio da je četvrta igra prevršila svaku meru zaključio sam koliko je The Third uspeo odlično da izbalansira sve elemente, pa mi je sada još draže to što su autori odlučili da ispeglaju ovaj naslov i upakuju ga u Saints Row The Third Remastered pakovanje.

Saints Row The Third Remastered

Ovo je ujedno i najbolja početna tačka ukoliko vas je zanimao serijal, a niste bili dovoljno hrabri da ga isprobate. Saints Row 3 je naslov koji prati bandu po imenu Third Street Saints i njihov uspon do vrha, ovog puta u novom gradu. Na toj stazi pojaviće se neke nove face kojima će zasmetati vaše prisustvo, a igračev zadatak će biti da laganim korakom pokaže gde je kome mesto. Priča je daleko od nečeg spektakularnog, ali poseduje neke komične delove kojima je teško ne nasmejati se.

Izvođenje je iz trećeg lica i zaista je teško ne napraviti poređenje sa Grand Theft Auto franšizom, iako su se autori trudili da uvedu neke novine. Shvatite to kako želite, ali poenta je da je ovo idalje zanimljiva igra koju vredi odigrati.

Saints Row The Third Remastered

Da li je vredi odigrati opet je mnogo bolje pitanje. Saints Row The Third Remastered donosi značajna grafička unapređenja, koja bitno menjaju kompletan doživljaj. Upotrebom poboljšanog sistema osvetljenja grad Steelport deluje neuporedivo bolje nego ranije, ali nažalost isto ne može da se kaže i za modele glavnih likova koji sada još više štrče nego ranije. Kada se uporedi sa modernim naslovima razlika je očigledna, ali Remastered izdanje neverovatno menja naslov star devet godina.

Ono što je meni najviše zasmetalo je to što igra i dalje deluje nedovršeno i prepuno bagova koji utiču na izvođenje. Kontrole su trapave kao i ranije, a najveće iznenađenje je to što je frejmrejt krajnje nestabilan. Kao da autori nisu znali kako da ukrote nove specijalne efekte.

Kada se sve uzme u obzir ovo izdanje više deluje kao neka „Complete” kolekcija, nego kao Remaster koji bi ljubitelji osnovne igre trebali da odigraju opet. Čak i da imaju tu želju, trenutna cena je ta koja će verovatno uticati na njih da se suzdrže još neko vreme.

Autor: Nikola „forsaken demon” Dolapčev

Igru nam je poslao Deep Silver, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Saints Row The Third Remastered

Treći Saints Row za mnoge igrače predstavlja najbolje ostvarenje u serijalu i ono koje su mnogi igrali do iznemoglosti. Mada nisam bio u „hajp vozu" kada je ova igra izašla, nekoliko godina kasnije sam ga odigrao i ne mogu da kažem da u početku nis
7.3
Zanimljivo
Izvođenje
7.3
10
Vizuelne karakteristike
7.6
10
Zvuk
7.3
10
7.4
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!