Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Call of Duty Modern Warfare 2 Campaign Remastered

Singlplejer kampanje odavno su izgubile svoj fokus u Call of Duty serijalu, pa su igre sa svakim novim izdanjem imale sve kraće i kraće trajanje priče, a situacija je došla do svoje najkritičnije tačke sa Black Ops IV, koji je bio potpuno okrenut multiplejeru. Jedna od najupečatljivijih singlplejer kampanja ovih dana dobila je svoj kambek u okviru Call of Duty Modern Warfare 2 Campaign Remastered izdanja.

Za razliku od remasterizovanog izdanja prve Modern Warfare igre, drugi deo donosi samo singlplejer mod, dok je multiplejer ovog puta izbačen čime je Activision očigledno želeo da izbegne sve probleme koje je imao sa prethodnikom.

Call of Duty Modern Warfare 2 Campaign Remastered screenshots

Tek kada krenete da igrate ovu kampanju shvatićete koliko je ona bila upečatljiva, jer su velike šanse da ćete se setiti pojedinih detalja iako je originalno izdanje objavljeno pre skoro 11 godina. Potera za Makarovim sada deluje još upečatljivije nego ranije, a naročito kontraverzna misija „No Russian” koja je podigla igračku javnost tada, a koja i dan danas izgleda podjednako jezivo.

Razvojni tim Beenox, zadužen za šminkanje igre, je promenio neke detalje tokom singlplejer priče, ali ništa drastično: ubačene su kratke međuscene, neki uglovi prikaza su drugačiji, a dodati su specijalni efekti sve u cilj boljeg dočaravanja mračne radnje.

Call of Duty Modern Warfare 2 Campaign Remastered screenshots

Grafička prezentacija je ono gde je razvojni tim najviše radio i razlike, iako nedovoljne za titulu rimejka, deluju veoma impresivno. Svi likovi imaju detaljnije modele i animaciju, što je najprimetnije kod izraza lica. Doduše neki likovi su možda promenjeni malo više nego što bismo voleli, ali je sveukupni utisak da je razlika između prethodne verzije i remastera – ogromna.

Jedanaest godina razmaka između dva izdanja otkriva i to koliko su igre grafički napredovale, pa uz primenu novih specijalnih efekata lokacije sada deluju ubedljivije, a ponekad i dramatičnije (opet No Russian i aerodrom). Povećana je i rezolucija igre, otključan je frejmrejt, mada smo ubeđeni da će Modern Warfare 2 Campaign Remastered sigurno izgledati najupečatljivije na PC sistemima kada izađe krajem aprila. Ukratko remasterizovano izdanje deluje skoro pa kao moderni FPS-ovi koji nam stižu poslednjih dana.

Call of Duty Modern Warfare 2 Campaign Remastered screenshots

Activision je imao malo razuma u sebi, pa moramo da pohvalimo to što je cena ovog izdanja tek deo one koje nose pune verzije igara, ipak ona i dalje deluje previsoka za to što pruža. Ovo je ujedno i najveći faktor da li će igrači odlučiti da pazare Campaign Remastered koji nudi singlplejer priču jedva dugu šest sati, a bez multiplejera ne nudi nikakav razlog za povratak nakon što se ona (još jednom) pređe.

Samim tim kupovina igre odmah ili nekog kasnijeg datuma na kraju će predstavljati to koliko je neki igrač privržen Modern Warfare 2. Ako ništa drugo, treba videti kako ova igra izgleda danas.

Igru nam je poslao Activision, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Call of Duty Modern Warfare 2 Campaign Remastered

Singlplejer kampanje odavno su izgubile svoj fokus u Call of Duty serijalu, pa su igre sa svakim novim izdanjem imale sve kraće i kraće trajanje priče, a situacija je došla do svoje najkritičnije tačke sa Black Ops IV, koji je bio potpuno okrenut mul
7.6
Zanimljivo
Izvođenje
7.6
10
Vizuelne karakteristike
8.8
10
Zvuk
8.5
10
9.2
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!