Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Overpass

Dok od ostalih vožnji, bilo da su simalicije ili arkade, očekujemo da nam što vernije prenesu osećaj brzine i uzbuđenje tokom trke, Overpass je otišao u potpuno drugom smeru. Ovo je naslov u kojem se od igrača traži da dođe do cilja isključivo pametnom vožnjom.

Da bi najlakše objasnili šta pod tim mislimo, Overpass ćemo uporediti sa Trials serijalom ili ako baš želite, pogledom igre Death Stranding na šetanje po prirodi. Dakle, igrači će u ovoj vožnji imati zadatak da savladaju naizgled nemoguće prepreke, uglavnom dozirajući gas i na taj način da najbrže stignu do cilja.

Overpass screenshot

Autori igre su sve staze dizajnirali tako da pruže što veći izazov, pa su one prepune neravnina, kamenčina, debla, pa čak i traktorskih guma koje će često znati da zagorčaju život. Pravilna procena je ovde najvažnije, a osim sporijeg prolaznog vremena, svaki udes može i da bitno ošteti vozilo što dalje zna da utiče na ishod i narednih trka. Tu na red naravno dolazi servis u kojem će igrači morati da potroše novac… onaj koji su verovatno želeli da potroše na nova vozila ili apgrejde.

Overpass igračima nudi skromnu singlplejer kampanju, multiplejer mod, kao i zbunjujuć tutorijal koji dosta loše objašnjava osnovne sisteme naslova. Multiplejer se nama učinio kao najzanimljiviji, pod uslovom da igrači uspeju da nađu nekog sa kim će igrati ovo ostvarenje, jer osim onlajn režima, tu je i pomalo zaboravljeni split-screen za druženje ispred jednog ekrana.

Mi smo na testu imali Switch verziju igre, ali smo imali priliku da isprobamo PC izdanje, što nam je pomoglo da otkrijemo najveće nedostatke najnovije vožnje za Nintendo sistem. Pre svega, Switch kontrolerima hronično nedostaju analogni trigeri koji olakšavaju doziranje gasa koje je ovde ključno, zbog čega osećaj vožnje nije tako upetčatljiv kao na drugim sistemima. Takođe Switch izdanje ima lošiji grafički prikaz najviše zbog mutnih tekstura, mada se oseća i daunskejlovanje i nedostatak nekih specijalnih efekata. Ova verzija takođe ima i predugačka učitavanja, što je dodatno pokvarilo utisak.

Overpass screenshot

Ono što je zajedničko za sve verzije igre je problematičan fizički endžin, koji ćesto baguje i ne reaguje na vozilo na očekivani način. Vozila će se u sekundi okrenuti naopako, bez objašnjenja zašto se to desilo što jako kvari igru. Ovo je dosta krupan propust za naslov koji se prvenstveno oslanja na simuliranje ponašanja vozila. Takođe, mislili smo da je nestabilan frejmrejt (naročito u split-screen režimu) mana Nintendo konzole, ali smo se uverili da je ovo zajedničko na svim sistemima na kojim se vrti Overpass.

U takvom obliku, naslov možemo da preporučimo samo najvećim ljubiteljima off-road vožnji koji znaju da cene izazov. U svojoj srži Overpass je originalna igra sa dobrim idejama, ali problematično ponašanje vozila zna da potpuno uporpasti ugođaj.

Igru nam je poslao Bigben Interactive, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Overpass

Dok od ostalih vožnji, bilo da su simalicije ili arkade, očekujemo da nam što vernije prenesu osećaj brzine i uzbuđenje tokom trke, Overpass je otišao u potpuno drugom smeru. Ovo je naslov u kojem se od igrača traži da dođe do cilja isključivo pametn
6.1
Zanimljivo
Izvođenje
6.1
10
Vizuelne karakteristike
6.3
10
Zvuk
4.5
10
7.2
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  Thanks for submitting your rating!
  Please give a rating.

  Thanks for submitting your comment!