Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

This War of Mine Fading Embers

Podatak da danas možemo da pričamo o novom sadržaju za igru This War of Mine, čak četiri godine nakon njene premijere je za svako divljenje. Igra koja je svojevremeno pokupila najviše ocene i pohvale igrača naknadno je dobila dve ekspanzije, kao i „Stories” Season Pass koji je sačinjen od tri epizode. Poslednja u nizu je Fading Embers koji nam je stigao nedavno.

Kada je izašao, This War of Mine nam je privukao pažnju kada su autori tvrdili da je igra inspirisana opsadom Sarajeva tokom rata devedesetih. Razvojni tim nas je srećom poštedeo pravog imena grada (ovde se zove Pogoren) i političkih priča, već se fokusirao na ono što je zaista važno: rat donosi katastrofalne posledice.

To je u ovom naslovu upakovano u fuziju survival igara i platformi. Igrači će imati zadatak da kontrolišu nekoliko glavnih junaka u pokušaju da ih održe u životu sve do „primirja” (određen broj ingame dana) kada se završava singlplejer kampanja. Kako u gradu vlada oskudica osnovnih životnih namirnica, ogreva i oružja za odbranu od krvožednih vojnika, ovakav zadatak zna da bude izuzetno težak, naročito u poznim stadijumima kampanje.

This War of Mine Fading Embers

Sa svakom ekspanzijom 11 bit studios je proširio ideju prikazujući različite motive (jedna od njih je fokusirana na decu koja su se našla u vihoru rata na primer), pa igrači kojima se koncept igre dopao danas imaju dosta sadržaja za igranje. Zbog teških odluka tokom kampanje u ovom naslovu i vredi odigrati scenarije nekoliko puta.

Tu dolazimo do Fading Embers epizode koja prikazuje devojčicu Anju. Ona je pokušavala da preživi sama sve dok joj se na vratima nije pojavio nepoznati čovek, ranjenik koji je jedva preživeo napad neprijatelja. U pokušaju da pomogne čoveku i vrati ga u život, Anja će shvatiti da nema dovoljno resursa za oboje, te će morati da odgovori na pitanje da li vredi žrtvovati porodične dragocenosti zarad ljudskog života.

This War of Mine Fading Embers

DLC donosi tri nova glavna junaka i nelinearnu priču koju koja je najbolji motiv da se ovaj naslov odigra više puta kako bi se videle sve varijante. Fading Embers takođe donosi inovacije u mehanici, ali i unapređenja osnovne igre.

Ono što je ostalo isto kao i ranije je to da je This War of Mine i dalje teška igra: pod tim mislim da je ona i izazovna, ali i mračna. Samim tim ne predstavlja baš materijal za opuštanje, ali moramo pomenuti da predstavlja odličnu zabavu, naročito jer je potpuno drugačiji od svih drugih video igara.

This War of Mine Fading Embers
„Jedinstvo je snaga”, čisto da ne bude sumnje ko je bio inspiracija

Naslov deluje najbolje do sad, ali i najnoviji DLC dolazi sa tehničkim propustima, što je standardna boljka razvojnog tima koji i ranije u ovom segmentu nije briljirao. Trenutno najveća zamerka je to što među-animacije ne mogu da se skrate što otežava ponovni prelazak priče.

Ukoliko vam se osnovna verzija igre dopala i želite da isprobate nešto novo, ne možete da pogrešite ukoliko odlučite da nabavite Fading Embers. Sa druge strane, ako se sad po prvi put srećete sa ovim naslovom preporučujemo da isprobate osnovnu igru koja nudi daleko bolje iskustvo!

Igru nam je poslao 11 bit Studios, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

This War of Mine Fading Embers

Podatak da danas možemo da pričamo o novom sadržaju za igru This War of Mine, čak četiri godine nakon njene premijere je za svako divljenje. Igra koja je svojevremeno pokupila najviše ocene i pohvale igrača naknadno je dobila dve ekspanzije, kao i „S
8.1
Ne propuštati!
Izvođenje
8.1
10
Vizuelne karakteristike
8.2
10
Zvuk
8.1
10
6.3
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!