Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

MotoGP 19

Milestone sada već šest godina uzastopno sprema godišnje izdanje svoje moto-simulacije, a nakon što smo ostali pomalo razočarani nakon prošlogodišnje igre, nadali smo se da će MotoGP 19 doći sa brojnim izmenama. I bili smo u pravu… donekle.

Prvo što pada u oči je promenjena karijera u odnosu na prethodnika. Za razliku od sistema koji vodi igrača o početničkih šampionata sve do MotoGP takmičenja, sada je sve otključano od samog starta.

MotoGP 19 screenshot

To ne znači da igra neće dati šansu gejmerima da se naviknu na izvođenje. Obzirom da je MotoGP 19 ozbiljna simulacija, fizički model upravljanja ima običaj da zada muku, ali uz uključena pomagala svaki igrač može da napravi prve korake. Nakon uhodavanja, vozači potom imaju izbor da isključe određene asistencije i tako sve dok ne dođu do željenog nivoa.

Ovakav princip navodimo kako bi dočarali da je najnoviji MotoGP pristupačan svima, od potpunih početnika do pasioniranih ljubitelja ovog sporta. Doduše, morate da znate i da put između ove dve tačke neće biti kratak, ali ni lak.

To dodatno naglašava i segment igre u kojem vozači treba da podese motor, gde oni to mogu da rade sami bez pomoći, ili da odgovarajući na seriju pitanja prepuste taj posao „mehaničarima”. To je možda i najbolji dokaz da ovaj naslov može da bude i potpuno arkadni, ukoliko to naravno gejmeri požele.

MotoGP 19 screenshot

Najveći problem prilikom dostizanja nivoa prave simulacije je veštačka inteligencija protivnika, nešto sa čim se Milestone mučio u prošlosti. Ovog puta situacija je malo bolja i može lako da se primeti kada, na primer, drugi vozači prave poteze koji bi onemogućili da ih preteknete. Rubber-banding je i dalje tu, ali nam deluje da nije tako naglašen kao ranije, pa trke izgledaju atraktivnije nego ikad pre.

Osim karijere igračima su na izboru standardni modovi kao što su time attack, championship, quick race, online, kao i historical races. Baš ova poslednja opcija nam je delovala i najzanimljivije, jer u ovom modu igrači mogu da biraju između četiri klase kao i velikog broj različitih izazova zasnovanih na najlegendarnijim momentima MotoGP istorije.

Multiplejer je dobro funkcionisao tokom našeg testa (bez primetnog laga tokom trka), ali je pomalo razočaravajuće što ne postoji opcija za organizovanje onlajn šampionata.

MotoGP 19 screenshot

Od prošle godine Milestone je imao vremena da se prilagodi Unreal 4 endžinu i poboljšanja su itekako vidna verovatno baš iz tog razloga. Učitavanja su kraća nego ranije, osvetljenje i efekti su bolji, ali nam staze i dalje deluju beživotno. Takođe, MotoGP 19 ne izgleda toliko impresivno kada se uporedi sa drugim vožnjama, a utisak je da su autori štedeli gde god su stigli.

Ono što smo zamerali MotoGP igri prošle godine na žalost ostalo je nepromenjeno i sad. Igra na konzolama radi u zakucanih 30fps, što je veliki propust za jednu vožnju. Slično tome i zvučna podloga ne zadovoljava kriterijume u potpunosti. Specijalni efekti su snimljeni odlično, ali se zato komentator ponavlja prečesto što potpuno kvari doživljaj.

Uz unapređenja na AI polju i obilje sadržaja, MotoGP 19 će uspeti da zadovolji svakog ljubitelja moto sporta, sa druge strane, ovo je ostvarenje kojem takođe malo fali da ubedi i druge igrače da mu posvete pažnju.

Igru nam je poslao Milestone S.r.l., ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

MotoGP 19

Milestone sada već šest godina uzastopno sprema godišnje izdanje svoje moto-simulacije, a nakon što smo ostali pomalo razočarani nakon prošlogodišnje igre, nadali smo se da će MotoGP 19 doći sa brojnim izmenama. I bili smo u pravu... donekle. Prvo
7.9
Zanimljivo
Izvođenje
7.9
10
Vizuelne karakteristike
7.8
10
Zvuk
7.5
10
8.7
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Gejmplej
    Grafika
    Zvuk
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Thanks for submitting your comment!