Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Microsoft E3 2019 – Sve najvažnije vesti!

Microsoft E3 2019 prezentacija bez velikih iznenađenja, ali uz mnogo lepih vesti!

Microsoft E3 2019 konferencija za medije je održana u nedelju uveče po našem vremenu, a gigant iz Redmonda je prikazao više od 60 novih igara, kao i prve detalje o najnovijoj konzoli koja je predstavljena kao Xbox Scarlett. Ovo je rekapitalacija svih vesti za Xbox E3 prezentacije koja može da vam uštedi oko sat i 40 minuta vašeg vremena koliko je media brifing trajao.

The Outer Worlds obeležio početak MS E3 prezentacije novim trejlerom koji otkriva datum izlaska. Naslov na kojem rade Private Division i Obsidian već sad svi opisuju kao mešavinu Fallout i Borderlands igara stiže nam 25. oktobra 2019. godine.

Bleeding Edge je nova 4 na 4 tuča na kojoj radi Ninja Theory. Mada je najava ove igre nešto ranije procurela u javnost, sa velikim interesovanjem smo gledali trejler. Ovo je kombinacija Overwatch-a i slešer igara (po kojim je ovaj studio poznat), a prva prilika da isprobamo Bleeding Edge će biti 27. juna tokom alpha tehničkog testa.

Objavljen novi gameplay video iz Ori and the Will of the Wisps. Igra nam stiže 11. februara 2020. godine!

Minecraft Dungeons je kockasta verzija Diablo igara! Mislimo da je malo igrača očekivalo ovako nešto, ali ne možemo da kažemo da nismo zaintrigirani. Naslov stiže na proleće 2020. godine.

Prikazan dodatni gameplay video iz Star Wars Jedi: Fallen Order. Novi klip prikazuje glavnog junaka Cal Kestisa, njegovog vernog droida BD-1 u napadu na AT-AT! Ovaj naslov izlazi 15. novembra 2019.

Najavljena Blair Witch igra! Naslov nas je definitivno iznenadio, ali za sad ne donosi šokantno izvođenje jer isuviše podseća na Amnesiu i Outlast (neko bi rekao idealno za Djixx i Kiku), ali imaćemo priliku da ga isprobamo već 30. avgusta 2019.

Cyberpunk 2077 izlazi 16. aprila 2020. godine! Ne samo da je nova igra CD Project RED dobila svoj datum izlaska, već je potvrđeno da će se u njoj pojavljivati Kijanu Rivs (Keanu Reeves)!

Otkrivena simpatična indi igra – Spiritfarer. Ovo je prelepo nacrtano i animirano ostvarenje u kojem će igrači moći da istražuju i grade u bajkovitom svetu inspirisanim životom posle smrti.

Objavljen gameplay trejler za Battetoads reboot. Legendarna tuča sa NES konzola sprema se za veliki povratak, kao i da udruži tri igrača ispred jednog ekrana u pravoj old-school skrolujućoj tabačini! Naslov je takođe predstavljen fenomenalnom 2D grafikom, a za sad nemamo tačan datum izlaska.

Prikazan The Legend of Wright. Ovo je ostvarenje koje nas je uvelo u indi blok Microsoft E3 2019 prezentacije, a inspirisano je stonim RPG igrama. Mi smo za sad zbunjeni, ali sačekaćemo da nam stigne u ruke.

Prikazana gomila indie igara u ID@Xbox segmentu. U dva minuta i 30 sekundi prikazano je mnogo zanimljiv naslova, a najlepša vest je da će one biti deo Xbox Game Pass pretplate (skrolujte dole da vidite o čemu se radi) čim izađu.

Xbox pass stiže na PC! Xbox pretplata koja je do sad bila rezervisana samo za XO konzole uskoro stiže i na PC, a po rečima autora do avgusta će omogućiti PC igračima da odigraju preko 100 naslova. Mesečna pretplata iznosti $9,99 (kod nas verovatno malo više), a u ponudi je i Xbox Game Pass Ultimate koji će objediniti pretplatu za PC i Xbox One sisteme po ceni od $14,99. Otkriveno je i da Metro Exodus posle Epic Games Store stiže u Windows Store, dok Steam korisnici i dalje moraju da čekaju.

Zvanično predstavljen novi Flight Simulator! Čuvena simulacija letenja će dobiti svoju novu verziju tokom 2020. godine, a ova vest je ispraćena impresivnim trejlerom koji dočarava fenomenalan grafički endžin.

Objavljen Age of Empires II Definitive Edition trejler. Najkompletnija edicija legendarne strategije će imati 4K Ultra HD grafiku, remasterizovan audio kao i potpuno novu singplejer kampanju. Izlazi do kraja 2019. godine.

Wasteland 3 dobio novi trejler. Razvojni tim inXile Entertainment otkrio je da će novi Wasteland biti smešten u Kolorado, a video je otkrio neke od likova i neprijatelje na koje ćemo naići tokom priče-

Microsoft kupio Double Fine Productions! Microsoft E3 2019 prezentaciju je obeležilo i zvanično saopštenje da je poznati razvojni tim postao deo Xbox Game Studios porodice. Tim Šejfer (Tim Schaefer) lično se pojavio na sceni najavljujući novi trejler za Psychonouts 2!

Stiže nam LEGO Star Wars The Skywalker Saga. Ovo je potpuno nova igra koja će svojim prepoznatljivim Lego humorom začiniti kompletnu Star Wars istoriju.

Dragon Ball Z: Kakarot je sad Dragon Ball Z Kakorot. Razvojni tim i izdavač igre Bandai Namco je uz novo ime i trejler najavio da ovo ostvarenje izlazi početkom 2020. godine.

Najprijatnije indi iznenađenje – 12 Minutes. Ova igra je interaktivni triler o čoveku koji konstanto prolazi kroz isti vremenski interval, a delić drame smo videli u trejleru koji je emitovan tokom MS prezentacije.

U Way to The Woods igrači će biti u ulozi jelena. Ovo je još jedno simpatično indi ostvarenje koje nas je impresioniralo svojom prezentacijom, zanimljivom tematikom, kao i činjenicom da je ona delo samo jednog čoveka. Autor igre Anthony Tan u trejleru navodi da igra izlazi 2020. godine uz komentar „ovog puta zaista”.

Gears 5 izlazi 10. septembra 2019! Nova Gears of War igra, nazvana samo Gears 5 stiže početkom septembra, a autori su tokom svojih „pet minuta” na bini najavili novi kooperativni mod za tri igrača po imenu Escape. Iznenađenje je bilo to što će se u igri pojavljivati Terminator exoskeleton!

https://www.youtube.com/watch?v=ErqsgG0HRR8

Stiže nova verzija Xbox Elite Wireless kontrolera. Novi upravljački uređaj ima tonu unapređenja u odnosu na prethodni model, kao i neverovatnu cenu od 180 američkih dolara.

Dying Light 2 izlazi tokom prve polovine 2020. godine. Nastavak popularne zombi igre nam možda stiže kasnije nego što smo očekivali, ali obećava dosta zanimljivih RPG elemenata.

Prva Forza Horizon 4 ekspanzija je Lego Speed Champions. Ako uzmemo u obzir da je jedna ekspanzija za Forza Horizon 3 isto bila okrenuta igračkama (Hot Wheels) ova odluka možda nije trebalo da nas iznenadi toliko koliko zaista jeste.

Predstavljena Gear POP! igra za mobilne telefone. U pitanju je naslov koji niko nije tražio, a koji će još manji broj igrača odlučiti da instalira na svoj mobilni uređaj, ali presudite sami.

State of Decay 2 dobija ekspanziju nazvanu Heartland. Ona donosi novu epizodu priče, a dostupna je već danas svim igračima koji imaju Xbox Game Pass.

Phantasy Star Online 2 i Crossfire X stižu na Xbox One. Dva naslova dele sličnu priču: PSO2 je stekao ogromnu popularnost u japanu, ali sada po prvi put dolazi na zapad putem Xbox One konzole, dok će baš na ovom igračkom sistemu Crossfire X prvi put napraviti korake van PC platforme.

Bandai Namco je zvanično predstavio Tales of Arise. Najnoviji nastavak popularnog Tales of serijala koristi Unreal Engine 4 i obećava animacije visokog kvaliteta. Možemo da očekujemo još jednu odličnu RPG igru!

Novi Borderlands 3 trejler prikazao Borderlands 2 DLC koji može da se preuzme odmah! Ova epizoda premošćuje jaz između dve igre, a trejler je predstavio i nove Vault Hunter-e. B3 izlazi 13. septembra 2019. godine.

Zvanično predstavljen Elden Ring! Doduše, nova igra razvojnog tima From Software koja se priprema u saradnji sa popularnim piscem G.R.R. Martinom nije bilo preveliko iznenađenje obzirom da je ova informacija procurela u javnost ranije.

Predstavljena nova konzola Xbox Scarlett. Nova MS konzola će stići u prodavnice krajem 2020. godine, a po najavama izdavača imaće SSD, podršku za 8K i ray tracing. Najvažnija odluka? Nova Xbox konzola će ovog puta biti okrenuta samo gejmingu, bez nepotrebnog multimedijalnog sadržaja (koji kod nas nikad i nije radio kako treba).

Halo Infinite će ispratiti launch Xbox Scarlett. Dugoočekivani nastavak popularnog serijal biće objavljen uporedo sa novom konzolom, a uz najavu je pušten prvi video iz igre (koji se vrteo na PC mašini).

I to je to, ovo je sve što je bilo objavljeno tokom Micosoft E3 2019 prezentacije – šta je na vas ostavilo najveći utisak?

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!