Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Spyro Reignited Trilogy

Nakon Crash Bandicoot-a, Activision je odlučio da na naše ekrane vrati još jednu ikonu PSX ere – zmaja Spyro-a. Tri prve igre iz serijala spakovane su u Spyro Reignited Trilogy kolekciju koja je pre nekoliko dana stigla na Xbox One i PlayStation 4 konzole. Kao i Crash, i Spyro je dobio tretman kakav zaslužuje.

Ukoliko nikad do sad niste imali prilike da se susretnete sa ljubičastim zmajčićem naš predlog je, pre nego što nastavimo sa pričom o trilogiji, da bacite pogled na to kako su izgledale prvobitne verzije igara. Samo tako možete da shvatite koliko napora je uloženo u povratak Spyro-a na naše ekrane, nakon oko dvadeset godina od prvobitne premijere.

Spyro Reignited Trilogy Screenshots

Nivoi su modelovani po onim originalnim, ali su teksture promenjene, rezolucija povećana, a broj poligona drastično bolji. U nekim scenama autori su koristili svoju maštu u rekreiranju lokacija, dok će se na drugim stariji igrači osećati kao kod kuće. Povrh svega toga, animacije likova su iznova rađene, pa igra sada deluje kao pravi mali animirani film. Malo razočaranje predstavlja to što igra radi u 30fps, čak i na jačim konzolama, ali su one bar dobile čast da prikažu Spyro-a u 1440p rezoluciji.

Zvuk je takođe doteran, pa su angažovani glumci koji su pozajmljivali glasove likovima u originalnim igrama, kao i kompozitor muzike Stephan Vankov koji je bio zadužen da smisli nove kompozicije. Ipak, u bilo kom momentu igrači mogu da uključe stare pesme.

Doterana prezentacija je veliki plus, ali ne bi imala previše smisla da je je razvojni tim Toys for Bob smlatio gameplay i sreća je da to ovde nije slučaj. Igra je zabavna kao i pre, i avantura zmajčića će u stanju je da zabavi na duže staze, posebno ukoliko želite da skupite 100%. Kao Spyro, imaćete zadatak da istražujete malene open world nivoe, skupljate collectable predmete i potamanite raznorazna stvorenja koje žele da naude preslatkom glavnom junaku. U igri se nalazi više različitih tipova protivnika koji imaju određene slabe tačke, što će u suštini biti najveći izazov.

Ipak, potpuno nasuprot Crash serijalu, Spyro nije bio nikad poznat po težini, tako da će čak i mlađi naraštaji lako prozujiti kroz igre što se baš i ne može reći za N’Sane Trilogy koji je pravi pakao čak i za najiskusnije gejmere. Najveći problem će predstavljati kontrolni sistem, naročito kamera koju je često teško ukrotiti.

Spyro Reignited Trilogy Screenshots

Spyro Reignited trilogija pati i od manjih tehničkih problema kao što su frejmdropovi, a mogu da zasmetaju i duža učitavanja između nivoa.

[vc_column width=”1″ style=”simple”][vc_toggle title=”Nintendo Switch i PC verzije objavljene naknadno – koliko se razlikuju?” style=”simple”]Skoro godinu dana kasnije u odnosu na prvobitni datum premijere rimejk izdanja za PlayStation 4 i Xbox One, Spyro je stigao na Nintendovu aktuelnu konzolu kao i PC.

Switch verzija je veoma slična drugim izdanjima igre, sa donekle nestabilnijim frejmrejtom, dok PC verzija još jednom predstavlja najbolji izbor zbog svojih tehničkih karakteristika. Osim što jače konfiguracije mogu da pokrenu Spyro Reignited Trilogy u maksimalnom broju slika u sekundi (ili makar preko 30fps), vredi pohvaliti i podršku za veći broj rezolucija (uključujući i ultra widescreen), kao detaljnija grafička setovanja. Doduše ovde smo primetili i neke bagove na određenim delovima igre, ali oni nisu ništa što ne može da se ispravi finim podešavanjima.[/vc_toggle]

Sa druge strane to neće biti dovoljan razlog da odvrati bilo kog igrača, starijeg ili mlađeg od ove kolekcije. Na svakom koraku se oseća da je remaster rađen, ako ne iz ljubavi, onda barem sa ogromnim trudom. Obzirom da se izdanje prodaje i po nižoj ceni odluka o kupovini ne bi trebala da bude teška.

Igru nam je poslao Activision, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Spyro Reignited Trilogy

Nakon Crash Bandicoot-a, Activision je odlučio da na naše ekrane vrati još jednu ikonu PSX ere - zmaja Spyro-a. Tri prve igre iz serijala spakovane su u Spyro Reignited Trilogy kolekciju koja je pre nekoliko dana stigla na Xbox One i PlayStation 4 ko
8.4
Ne propuštati!
Izvođenje
8.4
10
Vizuelne karakteristike
8.2
10
Zvuk
9.3
10
8.9
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!