Close

Login


Close

Register

Close

Lost Password


Antihero

Stone igre u digitalnom formatu, u verziji za kompjutere ili konzole, verovatno na prvi pogled deluju kao čudna odluka. Ipak, više puta do sada imali smo priliku da vidimo da ovakav koncept može biti veoma uspešan (bićemo dovoljno hrabri da na XCOM gledamo kao na stonu igru). Čak i u slučaju poznatih igara kao što je recimo Catan ili Risk, digitalne verzije eleminišu potrebu za učenje pravila (uz izbegavanje tradicionalnog izmišljanje novih ograničenja kada se pravilnik “slučajno” izgubi). Sa ovim argumentima u vidu, sa velikim oduševljenjem smo dočekali najnovije ostvarenje u žanru po imenu Antihero.

Ovaj naslov dolazi nam iz izdavačke kuće Versus Evil, koja se proslavila po Banner Saga naslovima. Nakon skandinavske mitologije na red je došao viktorijanski London i nadmetanje lopova. Naime, u ovoj igri igrači upravljaju jednim lopovom (Master Thief) čiji zadatak je da sa svojom bandom uzme vlast u ruke.

Antihero

Igra se počinje samo sa jednom jedinicom, pomenutim glavnim lopovom kojeg igrači koriste za istraživanje. Na raspolaganju je ograničen broj poteza, a u slučaju navedene jedinice to se može svesti na istraživanje ili pljačkanje obližnjih objekata. Kada igrač skupi određeni broj novčanih jedinica, njih može iskoristiti za regrutovanje armije. Pored kuća, na raspolaganju je nekoliko strateških objekata koje igrač može da osvoji, a neke od njih, kao što je crkva, mogu da donesu i Victory Point koji vodi do pobede u meču.

Cilj se osim toga može postići na nekoliko načina, a sve vreme sa druge strane isto će pokušavati da uradi i protivnik. Antihero poseduje dubok sistem koji obuhvata apgrejdovanje jedinica i skillova, što sve čini još boljim. To takođe i ostavlja dosta prostora za različite strategije, pa je moguće da će igrači i nakon desetine odigranih partija opet smisliti nešto novo, čime će samo biti produženo trajanje ovog naslova.

Antihero

Gejmeri koji savladaju sve pomenute koncepte Antihero-a prolaskom kroz singlplejer kampanju, sigurno će rado želeti da isprobaju multiplejer, koji bi trebalo da predstavlja srž ovog ostvarenja. Na izboru su dva moda: Live i Casual. U Casual režimu jedna partija može da potraje i do nekoliko nedelja, jer neće zahtevati da oba igrača budu onlajn istovremeno. Umesto toga, igrač koji je na redu može da odigra potez, nakon čega će Antihero poslati email njegovom protivniku koji može da odigra svoj potez kad god to nađe za shodno. Live je već u nešto modernijem maniru i tu se meč igra direktno između dva onlajn igrača i to, po rečima autora, može da potraje do 45 minuta.

Svojim najvećim delom igra zna da bude zabavna, ali smo primetili nekoliko stvari koje bi autor morao da ispravi u budućnosti. Kao i neke druge stone/strateške igre, okršaj dva iskusna igrača često će kao rezultat imati dugačke mečeve, jer nijedna strana neće moći da pobedili ili izgubi na brz način. Pobeda će zavisiti od repetativnih akcija i sitnih greški, umesto bitnih poteza koji donose spektakulranu pobedu. Takođe, u nekim situacijama pobednik će biti određen i na osnovu čiste sreće.

Antihero

Naslov je uspeo da nas oduševi svojim simpatičnim dizajnom i crtežom u maniru Klei Entertainment igara. Igru takođe prati solidna zvučna podloga, a jedina zamerka može da se uputi pomalo dosadnim i neubedljivim glasovima jedinica koje ćete sigurno želeti da ugasite nakon nekoliko odigranih partija.

Antihero je zanimljiva potezna strategija, sa problemima koji su podložni promenama i ispravkama. Autori su već obećali da će saslušati igrače, zbog čega bi ovaj naslov uskoro mogao da bude još primamljiviji. Do tad svakako, naša topla preporuka ukoliko želite da isprobate nešto potpuno drugačije od svega drugog.

Ukratko

Antihero

Stone igre u digitalnom formatu, u verziji za kompjutere ili konzole, verovatno na prvi pogled deluju kao čudna odluka. Ipak, više puta do sada imali smo priliku da vidimo da ovakav koncept može biti veoma uspešan (bićemo dovoljno hrabri da na XCOM g
8
Zanimljivo
Izvođenje
8.0
10
Vizuelne karakteristike
7.9
10
Zvuk
8.7
10
8.0
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  Thanks for submitting your rating!
  Please give a rating.

  Thanks for submitting your comment!