Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Steep

Ne znamo za vas, ali mi se dolaskom svake nove zimske sezone nadamo da će neki razvojni tim izdati kvalitetnu igru koja se bavi skijanjem ili snoubordingom. Mada se ne radi o temi koja je popularna toliko kao napucavanje kojekakvih zombija i nacista, čudno je što je retko koji studio do sad ovde uradio valjan posao. Obzirom da je poslednji solidan naslov, SSX, izašao preko skoro pet godina, drago nam je da smo dobili priliku da isprobamo Steep.

Ovo ostvarenje francuskog tima Ubisoft Annecy specifično je iz više razloga. Pre svega radi se o igri smeštenoj u otvoreni svet rađen po uzoru na Alpe koji može slobodno da se istražuje. Ovo treba shvatiti doslovno, jer je moguće zaista prošetati ili prvozati se po celoj mapi, ukoliko to teren naravno dozvoljava. Druga stvar je to što se radi o prvenstveno multiplejer igri. Steep se velikim delom oslanja na igranje sa više prijatelja, gde će zajednički cilj biti postizanje što boljeg vremena ili rezultata.

Steep

Na rasplaganju su čak četiri discipline: skijanje, snoubording, paraglajding i wingsuiting (nismo sigurni kako se ovo prevodi baš kod nas, ali shvatate poentu).  Ukoliko želite da otključate sve što nudi Steep, moramo naglasiti da će biti neophodno proći kroz sve sportove, što zna da bude problem ukoliko vas ne zanima neki od njih. Jednostavno u nekom momentu nailazi se na granicu, koja ne može da se pređe ukoliko se ne osvoji medalja u disciplini koja se do tad izbegavala.

Ovo ograničenje prouzrokovano je leveling sistemom koji je tu čisto kako bi se otključavale nove trke i aktivnosti u igri. Mada se sve vreme vrti XP, ne postoji sistem za podizanje statistika lika, kao što smo navikli u nekim sličnim igrama, ali to ne možemo uzeti za manu.

Steep

Kada se uzme to u obzir, Steep nudi dosta sadržaja za igru. Izazovi su vešto raspoređeni i oduzeće dosta vremena da se uspešno završe, pogotovo ukoliko se jure najsjajnije medalje. Veliki problem će ovde biti to što lik na ekrane ne reaguje uvek pravovremeno na kontrole što će naročito biti izraženo u disciplinama gde je potrebno izvoditi trik poteze.

Mada će ovo poremetiti uživanje u igri, Steep je i dalje u stanju da oduševi. Bilo da je to slobodan pad kroz uske procepe ili skijanje po stazi prepunoj kamenja, ovaj naslov lako uspeva da podigne adrenalin kod igrača .

Steep

Imali smo priliku da isprobamo Steep tokom beta faze kada je patio od velikog broja bagova, a stanje je stabilnije u konačnoj verziji igre, iako se i dalje mogu primetiti sitniji bagovi. Bez obzira na to, mora se priznati da je Ubisoft Annecy uradio odličan posao na prezentaciji igre koja će uvek uspevati da zadivi.

Steep je solidno ostvarenje i verujemo da će privući pažnju ne samo ljubitelja adrenalinskih sportova, već i mnogih drugih. Iako smo se nadali da će igra biti bolja i ovom obliku uspeva da nam ubrza rad srca, što je nama sasvim dovoljno da preguramo zimu.

Ukratko

Steep

Ne znamo za vas, ali mi se dolaskom svake nove zimske sezone nadamo da će neki razvojni tim izdati kvalitetnu igru koja se bavi skijanjem ili snoubordingom. Mada se ne radi o temi koja je popularna toliko kao napucavanje kojekakvih zombija i nacista,
7.8
Zanimljivo
Izvođenje
7.8
10
Vizuelne karakteristike
7.4
10
Zvuk
8.7
10
8.2
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!