Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

PlayStation 5 je hakovan, konzola otvorena za pirateriju!

Skoro dve godine nakon izlaska PS5, neko je uspeo da razbije sistemski softver konzole i omogući pirateriju, piše Eurogamer. U ovo informacije možemo verovati jer one potiču od Lancea McDonalda koji već ima pozamašnu reputaciju među moderima.

Kako njegov video objavljen na Twitter pokazuje, PS5 čita kastom kod i to preko eksploita koji je pronađen u User Guideu. Nakon što se ovaj kod pokrene, konzola može da pristupi debag meniju i čak instalira čuveni PT demo! Ovo je trenutno i jedini način da se PT demo zaigra na PS5. Sreća u nesreći po Sony je što ovaj exploit ima ograničeno dejstvo, jer trenutno radi nestabilno, i to sam na sistemskom softveru 4.03 ili starijem, koji je bio aktuelan do pre oko godinu dana.

Ipak, nema sumnje da će kompanija da se uspaniči i da nas uskoro očekuju novi firmwarei za konzolu, sve pod izgovorom da su u pitanju security patchevi. Uostalom, ista stvar dešavala se sa PS3 i PS4, a Nintendo je usvojio istu praksu za Switch. Nema sumnje da će PS5 biti razbijen pre ili kasnije, ali pitanje je koliko će igrača imati koristi od svega toga. Ovo je za Sony svakako veća briga od PS5 emulatora koji je trenutno samo u povoju.

Autor: VideoGame Arena

Foto: Triyansh Gill/Unsplash

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!