Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Nova verzija prvog PS5 emulatora dostupna je za javnost

Prvi PS5 emulator nedavno je predstavljen javnosti, ali njegova debi verzija zapravo nije bila u stanju da pokrene softver za aktuelnu Sonyjevu konzolu. Međutim, to se sad promenilo!

Ipak, kako autor navodi, PS5 emulacija ograničena je samo na nekolicinu igara iz domaće radinosti, a podržane su i neke jednostavne igre za PS4. Ne treba ni napominjati da ovakav emulator kao redovnu pojavu ima gličeve, zamrzavanje i često “pucanje”, ali i da je loše optimizovan. Zato, čini se da će u najboljem slučaju proći još nekoliko godina dok njegova upotrebljivost ne bude pristojna. Iako je PS5 u suštini sastavljen od klasičnog PC hardvera, emulacija ove konzole i dalje predstavlja veliki izazov, pogotovu za ljude koji se time bave u svoje slobodno vreme.

S obzirom da PS5 podržava i skoro sve PS4 igre, ne čudi što Kyty podržava i ovaj sistem – to je četvrti emulator PS4, ali svi oni za sad ograničeni su na emulaciju malog dela dvodimenzionalnih naslova, sa skromnim rezultatima. Ako ste radoznali, Kyty 0.2.0 dostupan je na GitHubu, ali možda je bolje da za sad samo pogledate ovaj video koji prikazuje njegove mogućnosti.

Foto: Triyansch Gill/Unsplash

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!