Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Dragon Ball: The Breakers – Sveža ideja, ali…

Kada se pomene jedan od najpopularnijih anime i manga serijala, Dragon Ball, većini igrača prva asocijacija će biti borilačka igra poput FighterZ i slične. No, da li Dragon Ball zauvek mora da ostane rezervisan samo za ljubitelje ovog žanra, ili možda nekog RPG-a zahvaljujući svom poreklu? Razvojni tim Dimps Corporation ne misli tako jer njihov Dragon Ball: The Breakers skoro pa da insistira na bežanju od bilo kakvih obračuna.

To je zato što je The Breakers tzv. 1v7 ,,asimetrični PvP multiplejer”, odrednica koja opisuje da u multiplejer mečevima igrači nemaju jednak odnos snaga i da veći broj igrača treba da se bori protiv jednog, prejakog, protivnika. Pa tako u ovom ostvarenju sedam igrača kontroliše ,,obične” ljude, dok se na suprotnoj strani nalazi ,,Raider”, jedan od nekoliko poznatih DB negativaca kao što su Cell, Frieza ili Buu.

Dragon Ball The Breakers

Raider će imati cilj da lovi i eleminiše civile, usput se trudeći da evoluira i unapredi se što više. Sa druge strani, ,,običnjaci” će morati da, kako god znaju i umeju, pobegnu. Ovaj zadatak će biti veoma izazovan, obzirom da zloće imaju moć da sravne polovinu mape i na taj način suze dostupne opcije drugim igračima.

Fokus je dakle na multiplejer modovima, pa će igrači željni singlplejer kampanje ostati razočarani jer je solo igra prisutna jedino kroz kratki tutorijal(Episodes) i practice. Sa druge strane, gejmeri koji imaju dobar tim saigrača će apsolutno uživati u mečevima, jer je saradnja jedini način na koji može da se slomi tutnjavina agresora. Iako u prvi mah deluje kao nejednak odnos snaga, Dragon Ball: The Breakers se može pohvaliti odličnim balansom zbog čega se još više daje akcenat na timski rad.

Dragon Ball The Breakers

Ono gde ceo koncept polako gubi na zamahu je tehnička izvedba, jer ova igra ima boljke koje značajno kvare celokupan utisak. To su traljave kontrole i neukrotljiva kamera, kombinacija koja itekako zna da bude pogubna. Drugi nedostaci su tipični za današnja multiplejer ostvarenja, kao što su skupi dodaci i surovi sistem levelovanja i skupljanje ingame valuta koji insistira na besomučnom grajndu.

Sve navedeno je uticalo na mlak utisak koji je The Breakers ostavio na nas, a situaciju tek donekle popravlja to što se igra prodaje po nešto nižoj ceni u odnosu na druge naslove koji nam stižu u poslednje vreme. Kad podvučemo crtu ovo ostvarenje možemo da preporučimo samo grupama prijatelja koji su veliki ljubitelji DB franšize ili igračima kojima je Dead by Daylight pomalo dosadio i traže nešto slično.

Igru nam je poslao Bandai Namco Games, ali to nije uticalo na konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Dragon Ball: The Breakers – Sveža ideja, ali…

Dragon Ball The Breakers donosi svež pogled na poznati anime i manga univerzum, ali autori su morali da rade mnogo više na izvedbi.
6
Onako
Izvođenje
6
10
Grafika
7
10
Zvuk
8.5
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!