Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Nova Zelda igra je o plakanju, ne o cepanju

I pet godina od izlaska Switch je živ i zdrav, a svetla budućnost ga isčekuje, s obzirom da je Nintendo najavio The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom za 12. maj 2023. godine. Kompanija je to ilustrovala i trejlerom u okviru svog standardnog Nintendo Direct šoua, ali naziv igre izazvao je zabunu.

Naime, “Tears” označava suze, ali istovremeno i cepanje, odnosno razjedinjavanje, a obe reči lepo se uklapaju u naziv igre. Ipak, kako je Nintendo na kraju morao da pojasni, “Tears” se zaista odnosi na plakanje, pa podnaslov igre možemo prevesti kao “Suze kraljevstva”. Doduše, to i jeste bilo logičnije kad znamo da je jedan od simbola serije zapravo oko sa suzom. Opet, mnogi upućuju da se u trejleru za igru vidi kraljevstvo koje je iscepkano na mnogo plutajućih masa zemlje, pa je moguće i da “Tears” ima i to drugo značanje, piše Eurogamer.

Kad je reč o trejleru koji traje nešto ispod 100 sekundi, on skoro i da ne pokazuje ništa sem da je igra zadržala vizuelni identitet svog prethodnika. Ipak, spazili smo da Link sad može da koristi jedrilicu i tako brže prelazi velike distance i dolazi do lokacija kojima ne može pristupiti peške. I Nintendo inače spominje da će igrači ovog puta istraživati ne samo Hyrule, već i neke druge, do sad nepoznate lokacije. Histerija koja vlada oko svih Zelda igra nešto što je ipak može da raduje u vreme kad se čistim singlplejer naslovima ipak ne posvećuje dovoljna pažnja.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!