Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Za igranje Xbox igara sad je dovoljan samo televizor!

Microsoft se na sve načine trudi da uključi što više igrača u svoj Xbox ekosistem, pa po cenu toga da proda manje primeraka svoje konzole. Uostalom, o tome najbolje svedoči to što je za igranje svih naslova sa Xbox Series konzola dovoljan televizor!

Znači li to da svako sa iole novijim 4K televizorom ima razloga za radost? Paaa, baš i ne. Naime, tu mogućnost imaju samo Samsungovi televizori i to oni koji podržavaju Samsung Gaming Hub. On je dostupan je na tek nekoliko modela, a u sebi obuhvata i Xbox aplikaciju iz koje možete kupiti Game Pass Ultimate i strimovati igre ponuđene u Game Pass katalogu. Naravno, za igranje jeste neophodan kontroler, ali on uopšte ne mora da bude kompatibilan sa Xbox konzolama! Umesto toga, bilo koji bluetooth džojped će raditi posao.

Oni koji su probali aplikaciju zadovoljni su njenim kvalitetom, a lepo je što postoji i podrška za druge striming servise, poput GeForce Now, Google Stadia ili Utomik, a uskoro će uslediti i Amazonova Luna. Očekivano, tu je i podrška za Twitch i YouTube, a hab će vam prikazivati i najnovije gejming vesti i predlagati šta da igrate. Samsung prethodnih godina dosta ulaže u gejming sposobnosti svojih televizora, nudeći više softvera i brži odziv u odnosu na LG i njihovu rivalsku OLED tehnologiju koja pruža bolji kvalitet slike.

Ako vam se ne kupuje Samsung televizor ili televizor uopšte, treba reći da Microsoft planira da započne prodaju striming stika koji se jednostavno ubode u bilo koji monitor ili TV sa USB portom i omogućava strimovanje Xbox igara. Iako strimovanje ima bezbroj ograničenja (niži kvalitet slike, veći lag, ne podržava igre van Game Passa), ono svakako neće škoditi Microsoftovim planovima da dostignu tri milijarde korisnika. Ako ne ništa, da nije ovako agresivne politike kompanije, teško da bi se i Sony odlučio da svoje ekskluzive objavljuje i na Windowsu.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!