Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Highwater nas vodi u postapokalptičnu Srbiju sa potopljenom zgradom Geneksa

Ovih dana dosta se piše o jadnom stanju u kome se nalazi Zapadna kapija Beograda, poznatija kao Geneks kula. Ipak, da može i gore, pokazuje nam igra domaćeg Demagog studija koja privlači mnogo pažnje tokom aktuelnog Summer Game Festa svojom igrom Highwater.

Kao što možda možete zaključiti iz naziva igre, ona je smeštena u postapokaliptični svet u kome je nivo mora drastično porastao usled klimatskih promena. Zvanični trejler igre stigao je i na IGN YouTube kanal, gde je za prvi dana prikupio lepih 30k pregleda. Ipak, ono što je nama interesantno jeste da ovaj naslov uključuje znamenitosti Srbije. Recimo, u jednoj sceni možemo videti glavnog junaka koji u svom gumenom čamcu prilazi polupotoljenoj Geneks kuli a kasnije i pored čuvenog spomenika Kosmajskom partizanskom odredu!

Zvanično, igra se ne dešava u Srbiji i Beogradu, ali lepo je videti da razvojni tim na ovaj način koristi slavne elemente naše kulture. Više o samoj igri tek treba da čujemo, a ona već ima i svoju Steam stranicu. Ipak, kako se tamo navodi, u pitanju je akciona avantura gde je cilj preživeti i proveriti glasine koje govore da je počelo iseljavanje na Mars. Vredna spomena je i muzička podloga u trejleru, s obzirom da je izvodi Mina Špiler iz Laibacha, a sve neodoljivo podseća na neki hit Lane Del Rey.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!