Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Dredge – Smelo otisnuće na pučinu

Dredge je intrigantna indie video igra koja vodi igrače na avanturističko putovanje u dubine misterioznog podvodnog sveta. Sa svojom jedinstvenom mešavinom istraživanja, upravljanja resursima i survival elemenatima, Dredge nudi naširoko dopadljivo iskustvo koje će držati igrače uvučene u njegove mračne i atmosferične predele.

Dredge predstavlja intrigantnu priču koja se polako razvija dok igrači uranjaju sve dublje u prostranstva okeana. Mada ovaj naslov ima konkretan uvod, nakon toga nudi nelinearan pristup pripovedanju i podstiče igrače da sami sastave priču određujući redosled misija, što dodajei osećaj misterije i intrige celokupnom iskustvu. Narativ se prenosi kroz suptilne tragove koje novopečeni moreplovci i ribari mogu da otkriju tokom istraživanja.

Dredge review recenzija screenshot
Dredge review recenzija screenshotDredge review recenzija screenshot
Dredge review recenzija screenshot

Po svojoj definiciji ovaj naslov je ribarska simulacija (ovo simulacija je u nedostatku bolje reči), ali čim se zagrebe malo ispod površine oseća se jak uticaj survival horor žanra. Igrači preuzimaju ulogu hrabrog moreplovca opremljenog plovilom i celim arsenalom opreme za pecanje, koje im omogućava da istraže ogromno podvodno okruženje. Pecanje je predstavljeno kroz jednostavnu mini igru (treba pritisnuti taster u pravo vreme), ali ovakav QTE postepeno je teži što su dragocenije ribe.

Dodatni otežavajućii faktor se ogleda u tome što na prvi pogled deluje da jedan dan pruža dovoljno vremena da se upeca pokoja riba i izvrši zadata misija. Svima koji odluče da urone u Dredge svet, vrlo brzo će biti jasno da mrak dolazi isuviše brzo, a sa njim i novi izazovi. Ne samo da barkica neće biti dovoljno opremljena u početku da se vide (i izbegnu jel’te) stene i grebeni, već će se pojaviti i misteriozna nova stvorenja koja će želeti da dodatno zakomplikuju stvari.

Dredge review recenzija screenshot

Survival aspekat igre se opaža i u sistemu upravljanja resursima koji kao da je preuzet iz Resident Evil serijala (tzv. item tetris). Dok istražuju, pored morkih stvorenja igrači će morati da prikupite različite materijale i zalihe da bi održali funkcionalnost broda. Ovo dodaje dodatni sloj kompleksnosti i strategije igri, jer morate pažljivo izbalansirati svoje resurse da biste osigurali opstanak, a istovremeno i da se omogući napredak kroz naraciju igre.

Vizuelno, Dredge se ističe u hvatanju jezive lepote podvodnog sveta. Mračna, atmosferska okruženja oživljena su detaljnim scenama, pokazujući osećaj misterije i čuda. Razvojni tim je posvetio posebnu pažnju osvetljenju i prirodnim efektima, stvarajući impresivno iskustvo koje privlači igrače u svoje dubine.

Dredge review recenzija screenshot

Dizajn zvuka u Dredge dodatno poboljšava ambijent igre. Od uznemirujuće muzike koja prati vaše istraživanje do zvukova okeana koji odjekuju, svaki audio element doprinosi ukupnoj atmosferi igre, pojačavajući osećaj uronjenosti i izolacije.

U zaključku, Dredge nudi impresivnu i izazovnu avanturu smeštenu u bespuću okeana. Sa svojom zaraznim izvođenjem, zadivljujućim vizuelnim prikazima i atmosferskom zvučnom komponentom, igra uspeva da stvori jedinstveno i privlačno iskustvo za igrače. Ako uživate u istraživanju, upravljanju resursima i dodiru misterije, definitivno vredi uploviti u ovog ostvarenje. Samo zapamtite da se pripremite za nepoznato i za duboko morsko putovanje kakvo do sad niste imali prilike da vidite.

Igru nam je poslao Team17, ali to nije uticalo na konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Dredge – Smelo otisnuće na pučinu

Pripremite se za nepoznato i za duboko morsko putovanje kakvo do sad niste imali prilike da vidite.
8.5
Ne propuštati!
Izvođenje
8.5
10
Grafika
9
10
Zvuk
8.5
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!