Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Northgard – sve novine predstavljene tokom Gamescom 2019 sajma

Northgard stiže na konzole, ali i na stolove igrača!

Osim što smo tokom Gamescom 2019 sajma pričali sa studijom Shiro Games o igri Darksburg imali smo prilike da vidimo i šta to novo spremaju za Northgard.

Shiro Games je objavio Northgard, vikinšku real-time strategiju sa elementima upravljačkih simulacija, pre više od godinu dana, a i dalje aktivno radi na unapređenjima ovog naslova. Kako oni otkrivaju, zadovoljni su brojem igrača koje je okupilo ovo ostvarenje (naročito nakon što je Northgard nedavno bio deo Humble Bundle Monthly ponude), pa ih je to dodatno motivisalo da „peglaju” igru.

Conquest je treća velika ekspanzija igre koja će kao i sve ranije biti besplatna (Shiro prodaje samo dodatne klanove kao DLC), a autori naglašavaju da je on i najznačajniji do sad. CQ donosi novu stand-alone kampanju koju igrači mogu da prelaze solo ili kooperativno, a po navodima razvojnog tima mod je zbog proceduralnog karaktera u stanju da ponudi više od 100 sati igre (nedostatak sadržaja je do sad bila najveća zamerka koju su igrači upućivali). Conquest se očekuje tokom oktobra 2019. godine.

Nakon više od milion prodatih primeraka za PC, Northgard će od 26. septembra biti objavljen za Switch, PlayStation 4 i Xbox. Mi smo imali priliku da vidimo verziju za Nintendov igrački sistem, gde nam je predstavnik razvojnog tima objasnio da su najviše radili na unapređenjima korisničkog interfejsa (dinamički Control wheel će zameniti PC menije). Konzolna verzija igre će imati solo mod, kampanju, koop i kompetivni onlajn mod, šest klanova, kao i dva prethodna apdejta (Ragnarok i Relics).

Na kraju, naš sagovornik nam je predstavio i Northgard: Uncharted Lands, stonu igru koja je gotovo da savršena konverzija digitalnog izdanja, što u suštini i ne bi trebalo previše da čudi jer se ovo ostvarenje dobrim delom oslanja na boardgame mehaniku. Početak Kickstarter kampanje je planiran za jesen ove godine, a za sad nije poznato kada će se N: UL pojaviti u prodaji. Kad god da se desi ovo će biti odličan način da se zaokruži Shiro Games vikinški serijal.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!