Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Darksburg na prvi pogled – Gamescom 2019

Igrali smo Darksburg sa dizajnerkom igre

Tokom Gamescom 2019 sajma posetili smo razvojni tim Shiro Games koji je nam je pokazao svoju novu multiplejer akcionu igru Darksburg.

Francuski studio koji je najpoznatiji po igrama Evoland i Northgard trenutno radi na potpuno novoj igri, koja na prvi pogled deluje kao zanimljiva kombinacija akcionih RPG-ova sa PvP elementima. Radnja ima fantazijske elemente i smeštena je u srednjovekovni grad prenatrpan zombijima, a igrači se nalaze u ulozi male grupe preživelih koji se bore da prežive. Pogled je iz izometrijske perspektive, poput Diablo igara, a grafika je prepoznatljivo lepa i šarena, baš kao što je to bio slučaj sa ostalim naslovima na kojim je radio Shiro Games.

Darksburg Screenshot

Darksburg nema klasičnu singlplejer kampanju već je podeljen na nekoliko multiplejer modova za kooperativno ili kompetativno igranje. Do osam igrača se može naći u jednom meču, a oni mogu da biraju između četiri različita heroja koji imaju šarenolike sposobnosti.

Mi smo bili u prilici da isprobamo nekoliko različitih režima sa Corinne Le Toquin, jednom od dizajnerki igre, koja nam je objašnjavala glavne elemente ovog naslova i to koliko je važno da igrači nauče sve što odabrani heroj može da izvede jer Darksburg ne prašta greške. Na primer, igrali smo survival mod „Last Stand”, koji se pokazao kao veoma izazovan nakon čega nam je ona objasnila da još niko iz razvojnog tima nije uspeo da izdrži do kraja. Potom smo direktno ukrstili koplja, kada smo otkrili da se PvP dosta razlikuje od ostatka igre, pa i sličnih naslova (Battlerite prvi pada na pamet). Mi smo se našli u ulozi nekromansera koji je slao zombije na glavnog junaka kojim je upravljala naša protivnica. Naš heroj je mogao da se leči u tami (fog of war), dok je Corinne pokušavala da nas sustigne. Naše druženje je bilo kratko, ali je bilo dovoljno za pozitivan utisak o ovom naslovu uz napomenu da ostaje da se vidi kako će autori proširiti igru (kao i kakav finansijski model će ona imati).

Darksburg je PC ekskluziva, a za sad nije objavljen tačan datum njegovog izlaska osim da ona izlazi tokom 2020. godine.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!