Denuvo ugasio piratsku grupu Revolt, uhapšen Voksi

PC Slider Vesti

Denuvo oštro uzvratio piratima

Kompanija Denuvo poznato po svom anti-piratskom softveru pokrenula je tužbu protiv jedne od najpoznatijih piratskih grupa po imenu Revolt.

Revolt je postao poznat po tome što je uspeo da razbije nekoliko naslova koji su imali Denuvo zaštitu, zbog čega su se mnogi PC igrači oslanjali na ovu grupu. Ipak, izgleda da je Revolt zvanično prestao da funkcioniše kada je u utorak bugarska policija upala u stan dvadesetjednogodišnjaka u Dimitrovgradu koji se predstavljao kao Voksi.

On se ubrzo oglasio na Reddit-u potvrdivši vest i to da je bugarska policija ugasila sajt, kao i zaplenila njegov server i lični računar.

,,Konačno se i to dogodilo, a ne mogu da kažem da sam iznenađen, Denuvo je pokrenuo tužbu protiv mene i prijavio me nadležnim vlastima”, rekao je Voksi u svom postu. On je takođe naveo da je kontaktirao Denuvo kako bi se problem rešio na ,,miran način”, ali je dobio odgovor da je sad sve u rukama bugarskih tužioca.

,,Nažalost, neću moći da nastavim to što sam radio”, zaključio je Voksi.

Borba protiv piraterije je i pored ovog uspeha daleko od završene, jer i dalje postoji nekoliko hakerskih grupa koje uspešno zaobilaze najtvrdokorniju anti-piratsku zaštitu. Mnogi igrači podržavaju ovu bitku, jer tvrde da Denuvo koristi agresivne metode kako bi zaštitio nelegalno kopiranje sadržaja i intelektualnu svojinu autora. Neki od naslova za koje je dokazano da je anti-piratska zaštita značajno oborila performanse su Rime i Tekken 7.

Autor: VideoGame Arena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password