Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Tekken 7

Tekken serijal je sigurno jedan od prva tri koja će igrači uvek spomenuti kada krene da se priča o žanru borilačkih igara. Baš zbog toga je iznenađujuće to što već duže vreme nismo dobili priliku da odigramo neki novi nastavak, jer je poslednji u nizu bio Tag Tournament 2 objavljen 2011. godine. Tačno je da ima već dve godine otkako je Tekken 7 objavljen, ali on je tek ovih dana napustio japanske arkadne aparate i stigao u naše domove. Dve godine je Bandai Namco unapređivao sadržaj igre, ali osim novina bilo nam je zanimljivo i da vidimo kako će se ovaj poznati fajterski serijal snaći na Windows operativnom sistemu.

Radnja i ove igre se vrti oko Mishima Zaibatsu i G Corporation, a ovog puta ispričana je kroz novinarski ekspoze. Lako se može pretpostaviti da će i ovog puta Jin, Kazuya i Heihachi biti glavni junaci priče, ali je sada priča iseckana tako da se u njoj pojavljuju i skoro svi drugi likovi. Samim tim, najlakše poređenje bi bilo sa Injustice 2 singlplejer kampanjom, a mora se spomenuti i to da ovog puta ne postoje različiti krajevi za svakog lika kao što je to ranije bio slučaj. Jednom kada se odigra Story mod koji bi trebalo da potraje oko tri sata, nema previše razloga zašto biste se njemu opet vratili.

Tekken 7

Sa druge strane, zanimljivo je to što su se u igri našle sve animacije iz prethodnih igara koje se mogu pogledati u bogatoj galeriji igre. Ona ne samo što će objasniti detaljnije radnju ovog serijala, već će sigurno izazvati napad nostalgije kod starijih igrača koji su uz Tekken franšizu još od PSX dana.

Spisak boraca ovog puta čini 38 imena, od čega je osam likova potpuno novo, a na spisku se našao i Akuma iz Street Fightera serijala. On možda malo i odudara od ostatka zbog toga što poseduje magije i specijalne udarce koji nisu baš očekivani od Tekken serijala, ali se ipak dobro uklapa u igru. Toliko da on čak ima i bitnu ulogu u priči ovog naslova.

Tekken 7

Tekken 7 teško da može da se opiše kao kompleksan, jer je pristupačan i potpunim početnicima ali naravno ostavlja dosta prostora za sve one koji žele da dublje zarone u njegovu mehaniku. Osnovno izvođenje je fokusirano na poziciju boraca, to jest na pravilno zadavanje i izbegavanje udaraca poznavanjem koliko mesta oni obuhvataju. Promašaj od samo nekoliko milimetara protivniku daje kilometarski prostor da započne “žonglerski” kombo koji može da oduzme veliki deo energije. Srećna okolnost je to što je ovog puta kombo malo ograničeniji u odnosu na prethodnike, što će dati više prostora za kontranapad. Sa druge strane, ćošak je i dalje slaba tačka za Tekken borce, pa igrač mora da gleda kako da što pre pobegne odatle kretanjem u trodimenzionalnom prostoru. Na kraju tu su i Power Crush, Rage Art i Rage Drive specijali koji mogu biti ubitačni jednom kada se savladaju kako treba.

Igra nema tutorijal i umesto toga na raspolaganju je trening mod koji pruža dosta prostora za uvežbavanje, ali nam se ipak čini kako nedostaje neko bolje uputstvo autora o osnovnoj mehanici igre. Poznavanje iste je definitivno neophodno za onlajn mečeve. Onlajn funkcioniše dosta dobro i mada su se brojni igrači žalili na padove performansi mi nismo imali takve probleme. U par navrata odigrali smo mečeve protiv igrača van Evrope i sve je teklo gotovo savršeno.

Tekken 7

Sistem kastomizacije likova i ovog puta je tu i nudi brojne neobične odevne predmete kojim možete izmeni izgled svog omiljenog lika. Mislimo da ovo što upravo vidite na ekranu dovoljno govori o tome koliko su autori bili maštoviti.

Vizuelnim karakteristikama je takođe posvećena dužna pažnja, ali ono što je još bitnije i fluidnosti zbog koje mečevi uvek izgledaju atraktivno. Prezentacija igre je zaista na visokom nivou i nakon dve godine, mada se mora priznati da neki drugi noviji naslovi izgledaju lepše. Soundtrack igre u PlayStation 4 verziji sadrži sve kompozicije iz prethodnih igara što može samo da bude veliki plus za ovaj naslov i možda najsveobuhvativnije izdanje u serijalu. Da li je bolji od svojih prethodnika je već drugo pitanje.

Nismo sigurni ni u to da je Tekken 7 bolji od Injustice 2, ali je on svako uspeo da zadrži sve što je valjalo u serijalu, donoseći taman toliko novina da ostane svež. Ipak, očekujemo da će se ovoj odličnoj borilačkoj igri svakako najviše obradovati PC igrači.

Ukratko

Tekken 7

Tekken serijal je sigurno jedan od prva tri koja će igrači uvek spomenuti kada krene da se priča o žanru borilačkih igara. Baš zbog toga je iznenađujuće to što već duže vreme nismo dobili priliku da odigramo neki novi nastavak, jer je poslednji u niz
8.2
Ne propuštati!
Izvođenje
8.2
10
Vizuelne karakteristike
8.2
10
Zvuk
8.5
10
8.7
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!