Studio 3Lateral iz Novog Sada predstavio inovativnu tehnologiju digitalizacije ljudskog lika

Slider Tech Zanimljivosti

Softverski studio iz Novog Sada, 3Lateral na prestižnom Game Developers Conference (GDC) događaju u San Francisku predstavila je najnoviju tehnologiju koja je u stanju da u realnom vremenu prenese pokrete ljudi u digitalnu formu.

3Lateral je u demou uz pomoć glumca Endija Serkisa (Andy Serkis) prikazala koliko je tehnologija precizna, ali i prilagodljiva. Prezentacija je tako prikazala nastup Serkisa (koji je izvodio odlomak iz dela Makbet), prvo kao njegovog digitalnog dvojnika, a potom vanzemljskog stvorenja.

Animacija je u oba slučaja bila prepuna realističnih detalja poput izraza lica ili pokreta, što izgleda fenomenalno. U prošlosti, ovako nešto je bilo ne moguće bez ogromne količine dodatnog rada na animaciji modela, zbog čega nova tehnologija deluje veoma impresivno.

3Lateral je studio poznat po saradnji na nekim od najvećih igračkih ostvarenja (Ryse: Son of Rome i Hellblade: Senua’s Sacrifice su samo neka od njih), pa ova tehnologija nagoveštava kako će neke buduće igre moći da izgledaju. Predstavnici kompanije takođe ističu i da je primena ove tehnologije široka i da očekuju da će ona biti primenljiva u drugim sferama.

Svaka čast 3Lateral!

Autor: VideoGame Arena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password