Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Valve kaže da Steam Deck ne može da podnese ni 35C u ‘ladu

Kao i u Nintendu, ni u Valveu niko izgleda nije pomislio da je leti eto moguće da temperature pređu 35C, pa iz kompanije kažu da njihov Steam Deck nije u stanju da normalno radi pod takvim uslovima. Ipak, za razliku od Switcha, ovo je poprilično sramoćenje, kad znamo da je njegova cena višestruko veća.

Kkao se navodi, u slučaju da temperatura prelazi 35 stepeni, uređaj će nastaviti da radi, ali će početi da obara performanse. Ipak, još koji stepen više znači dolazak do kritične tačke kad će se uređaj u potpunosti ugasiti. Sve ovo zaista je apsurdno za uređaj čija je osnovna svrha igranje u pokretu, jer ispadne da tokom dobrog dela leta on ne može da radi kako treba na otvorenom. Nažalost, po Valve, ovo nije jedina blamaža, jer kompanija i dalje ima problem da isporuči primerke kupcima koji su uređaj kupili u pretprodaji. Pritom, kao što pretpostavljate, preorderi su smešno mali kad se uporedi prodaja aktuelne generacije konzola.

Čak i da nije ovih problema sa temperaturom odnosno usporenom proizvodnjom, čini se da Steam Deck nikad ne bi postao mainstream uređaj. Njegova previsoka cena samo je deo problema, a za mnoge najveći je onaj vezan za nemogućnost nadogradnje. S obzirom da je reč o PC računaru prosečnih performansi, već sad je dosta igara koje Steam Deck ne može da pokrene ni sa približno najvećim nivoom detalja, a za par godina, postaće neupotrebljiv kad je reč o AAA naslovima. Valve već iza sebe ima gomilu gorkih pilula, od Steam Controllera kojeg su Microsoftovi Xbox džojpedi pojeli za doručak, do Steam Machine serije računara koji su bili preskupi, bez Windowsa i sa malim mogućnostima za upgrade.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thanks for submitting your comment!