Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Nvidia nam kaže da cene njihovih kartica više neće padati

Nvidia se ovih dana baš trudi da postane jedna od najomraženijih kompanija na svetu. S obzirom da im se osladila neverovatna zarada usled kripto ludila, korporacija je odlučila da trajno podigne cene svojih budućih modela. Sem toga, zvaničnici kompanije oholo poručuju da se ne nadamo pojeftinjenjima.

Najava da će RTX 4090 koštati čak 1600 dolara izazvala je mnogo bure, pogotovo pošto je i cena RTX 4080 čak 900 dolara! Međutim, iz kompanije sad dodaju ulje na vatru rečima kako treba da prihvatimo da cene više nikad neće biti kao što su bile nekad. Kako ističe šef kompanije, Jensen Huang, Murov zakon više ne funkcioniše, a on je podrazumevao da se brzina hardvera duplira na svake dve godine za upola manju cenu.

“Sa tim je završeno”, kaže on, a prenosi Digital Trends. “Ideja da će cena čipova biti niža je stvar prošlosti”. Predstavnici kompanije kažu da treba da budemo srećni jer je je RTX 4080 tri puta brži u odnosu na RTX 3080 Ti u next-gen igrama kao što je Cyberpunk, a da im je startna prodajna cena ista. Treba reći da kupovina grafičkih kartica čija je cena blizu 1000 evra ili više zaista predstavlja ludost, ali njihova prodaja svakako je simbolična. Mnogo interesantnije biće videti kakvu cenu će imati RTX 4070 i RTX 4060 serije, jer će potražnja za njima biti neuporedivo veća. Iako njihove cene ne znamo, čini se da bi neki 4060Ti mogao koštati oko 500 evra. Čini se da Microsoft i Sony ovde najviše trljaju ruke, s obzirom da se njihove konzole čine kao mnogo bolja investicija.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!