Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

FIFA 23: Ko su najbolje rangirani igrači iz našeg regiona?

Kao što znamo, EA Sports objavio je ocene za 1000 najboljih fudbalera u FIFA 23, a uvek je interesantno videti kako su prošli igrači sa naših prostora. Promene na vrhu nema, jer je najbolji ponovo golman Slovenije, Jan Oblak!

Čuvar mreže Atletiko Madrida pao je za 13 pozicija ali je i dalje na odličnom 20. mestu, sa ocenom od 89. On je ujedno i peti najbolji golman u igri. Najbolji Hrvat je i ove godine Luka Modrić, a bez obzira što je reč o momku koji ima već 37 godina, on je skočio sa 38. na 24. poziciju i ocenjen je sa 88! Sledeći na listi i ujedno i prvi igrač iz Srbije je Sergej Milinković-Savić, koji je skočio za čak 29 pozicija, na mesto broj 57. Sergej sad ima ocenu od 86 pa je kao i Luka Modrić, skočio za jednu ocenu u odnosu na FIFA 22. Blizu njega, na poziciji broj 61 je još jedan reprezentativac Hrvatske, Marcelo Brozović koji je 61, takođe sa ocenom 86.

Od drugih igrača sa naših prostora, među 100 su još Filip Kostić koji je 79. sa ocenom 85, odnosno Dušan Vlahović koji je 95 sa ocenom 84. Vlahović je kao što znamo i zvanični ambasador igre, a u on je u odnosu na FIFA 22 skočio za neverovatnu 701 poziciju, a rejting mu je skočio za šest ocena. Dominacija fudbalera iz Srbije i Hrvatske je očigledna, pa smo morali da kopamo duboko da bismo došli do najboljih fudbalera iz ostalih bivših republika SFRJ. Edin Džeko tako je sad 148. sa ocenom 84 (skok od 39 pozicija) kao najbolji fudbaler BiH, a Stefan Savić je najbolji fudbaler Crne Gore. On je na mestu 152, što je pad od 12 pozicija, ali i dalje ima ocenu 84. Konačno, najbolji fudbaler Severne Makedonije je Eljif Elmas koji se sa ocenom 78 našao tek na poziciji 667! Na listi je i jedan fudbaler sa Kosova i Metohije, Amir RRahmani koji je 461, sa ocenom 80.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!