Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Injustice 2

Injustice 2 je drugi po redu superherojski naslov razvojnog tima NetherRealm Stuidios u kom vam je prepuštena uloga strip super heroja iz DC Comics franšize. Prvi deo, Injustice: Gods Among Us izašao je 2013. godine na PS3 i Xbox 360, a nešto kasnije i na PC-u. Nakon što je prvi naslov prošao sjajno kod igrača, NetherRealm je odlučio da nas obraduje još jednom fantastičnom borilačkom igrom – a i te kako je uspeo u tome!

Iako se preterano ne razlikuje od svog prethodnika, jer su mehanika i izvođenje skoro identični, Injustice 2 ipak uspeva da bude tako svež i pun sadržaja da će zaista svako poželeti da mu se posveti ako ga i malo okusi.

Injustice 2

Singleplayer kampanja je odlična! Ako je neko fan DC stripova ili barem voli nekog od heroja ove izdavačke kuće u momentu će se osetiti kao dete i vezati za svojeg omiljenog heroja/negativca. Priča se nastavlja tamo gde se Injustice: Gods Among Us završava. Superman je ubio Džokera, zato što ga je ovaj omamio gasom i naterao da ubije svoju trudnu ženu Lois Lane. Naravno, Batman neopravdava ovakav potez svog najboljeg prijatelja i saborca i tu počinje pravi rat između jedne strane koja želi potpuni red na svetu i druge koja pak misle da zakoni treba da postoje i da čak ni najgori ne zaslužuju smrt. Svi nekadašnji članovi Justice League-a su podeljeni u dva zaraćena tima, čime svuda na zemlji nastaje haos! Još veća ludnica nastaje kada heroji saznaju da postoji još jedna organizacija nazvana ”The Society” koju predvodi niko drugi no Gorila Grod, superinteligentna gorila koja ima moć telekineze, čitanja misli i usput takođe poseduje veliku armiju. Kao šlag na torti, celu stvar dodatno komplikuje to  da zapravo svime koordinira najveći mastermind DC univerzuma, uništitelj mnogih planeta u univerzumu, pa čak i samog Kriptona – Braniac!  U singleplejer kampanji uživaćete između 6-10 sati u zavisnosti na kojoj težini igrate, ali imajte u vidu da postoje dva različita završetka što je samo motivacija za dodatni prelazak.

Injustice 2

Kada završite Story Mode tek ste zagrebli sadržaj ovog naslova, jer Injustice 2 nudi još jedan zanimljiv singlplejer režim nazvan Multiverse, gde svaki dan možete da posetite različitu verziju planete Zemlja smeštenu u drugoj dimenziji. Tu treba da izvršite specijalne zadatke da bi ste dobili posebne nagrade, a ova prilika je vremenski ograničena, jer se sadržaj osvežava svakog dana, pa morate da budete brzi i efikasni da bi ste sve pokupili.

Možda i najveća novina koja uvodi Injustice 2 jeste takozvani ”Gear System”. Ono što je zapravo pohvalno videti je da se razvojni timovi još uvek trude da kombinuju žanrove, jer Gear sistem Injustice 2 pretvara u RPG/borilačko ostvarenje. Nakon svake bitke dobijaćete kredit, a nakon nekih bitaka ispadaće loot u kojem ćete pronalaziti item-e koji mogu da unaprede statistike vaših omiljenih boraca. Za svakog karaktera u ovoj igri ima preko 100 različitih delova opreme koji kozmetički ulepšavaju vašeg lika i čine ga jedinstvenim, ali mu takođe i poboljšavaju karakteristike koje će vam pomoći da pobedite protivnike u onlajn okršajima. Takođe, za svakog borca postoji pregršt različitih skinova, tako da ako se potrudite samo malo, imaćete zaista posebnog heroja kojeg niko nema. Broj mogućnosti i varijacija kao da ide u beskraj!

Injustice 2

Online multiplejer vam nudi da ovu opciju isključite i da se gear sistem ponaša samo kozmetički i da se na megdanu vidi ko zapravo bolje igra. Ranked borbe su isto tako napravljene, u njima čak ne postoji opcija da se gear sistem uključi, tako da je sve vrlo iznivelisano i samo je vaše umece bitno.

Pored svih ovih silnih modova, postoje još i King of the Hill online, co-op, player vs player, private match, kastomizacija karaktera i Brother Eye Vault u kom ćete otvarati loot kutije koje budete zaradili nakon izvršenih misija ili ako ih kupite kreditom koji ste zaradili u borbama.

Injustice 2

Osnovna igra sadrži 28 boraca od kojih je čak 15 novih u odnosu na prethodnika. Samo neka od najpoznatijih imena su : Batman, Superman, Wonder Woman, Green Lantern, Joker, Harley Quinn, Flash, Supergirl, kao i neki malo manje poznati široj masi Swamp Thing, Cheetah, Captain Cold, Blue Beetle, Firestorm itd. Uz sve njih, svi koji su izvršili pre-order igre dobili su i 29. borca, velikog vladara planete Apokalips, Darkseid-a.

PC verzija – Heroji tuku punom parom

Početkom decembra, Injustice 2 je stigao na Steam platformu, relativno brzo nakon prve potvrde izdavača da se PC verzija zaista sprema. Pored svega što smo vam predstavili u ovoj recenziji izdanja sa konzola, Injustice 2 u Windows okruženju ima podršku za napredna grafička podešavanja, ultrawide rezolucije, a što je najlepše od svega, velika je šansa da će i odlično raditi na vašoj mašini. Jedina zamerka može da se uputi nešto dužim učitavanjima, ali i pored toga se radi o kvalitetnom portu odlične igre.

Grafički ovaj naslov izgleda fenomenalno. Na obe konzole Injustice 2 ide vrlo glatko na 60 fps 1080p i uopšte nezakucava niti laguje, a čak i na slabijim internet konekcijama u multiplayeru potezi su usinhronizovani perfektno sa stvarnim vremenom. Ovo je zaista za veliku pohvalu, pogotovo što je tako od prvog dana, kada se očekivao i najveći broj problema. Audio podloga igre je takođe sjajna, svi zvukovi su tačni, ne kasne i ono što je možda najbitnije kod borilačkih igara, uzvici boraca nisu naporni i uši vas nece boleti dok peglate vašeg protivnika.

Injustice 2

Sve ovo navedeno obuhvata standardna verzija igre koja košta 69,99 evra. Ako ste baš zagriženi postoji opcija da platite DeLuxe pakovanje koje sadrži pomenutog prvog DLC karaktera, uz još tri za sad najavljena borca: Red Hood-a, Starfire i Sub Zero-a, koji je ujedno prvi gost iz NetherRealm-ove najpoznatije i najpopularnije franšize – Mortal Kombat. Ako osećate da vas ovaj razvojni studio neće izneveriti, možete im odmah dati 100 evra i kupiti Ultimate ediciju koja obuhvata sve što standarna i deluxe verzija imaju uz još 6 DLC boraca koji će izaći tokom godine. Uz sve tu su i 3 premier skina koji pretvaraju Green Lentern-a u John Stewart-a, Captain Cold-a u Mr. Freeze-a i Supergirl u Powergirl, tako da pratkično dobijate još 3 nova borca.

Upravo možda i jedina mana ovog naslova je što nas izdavači teraju da damo mnogo više para da bi dobili nešto što su mogli da stave za standardnu cenu igre. Tu su i mikrotransakcije koje služe za kupovinu opreme kozmetičkog karaktera, ali sama činjenica da postoje su veliki propust NetherRealm-a i jedini razlog zbog kojeg ovo ostvarenje, po našem mišljenju,  ne može da dobije 10/10 ocenu.

Sve u svemu, ukoliko volite borilačke igre i volite stripove, nabavite ovaj visokobudžetni dragulj Warner Bros.-a i NetherRealm-a! Nećete se pokajati.

And Justice for all…

Autor: Luka Dž. Jovanović

Ukratko

Injustice 2

Injustice 2 je drugi po redu superherojski naslov razvojnog tima NetherRealm Stuidios u kom vam je prepuštena uloga strip super heroja iz DC Comics franšize. Prvi deo, Injustice: Gods Among Us izašao je 2013. godine na PS3 i Xbox 360, a nešto ka
9.3
Ne propuštati!
Izvođenje
9.3
10
Vizuelne karakteristike
9.5
10
Zvuk
9.0
10
9.2
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i: