Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

PS3 emulator RPCS3 sad pokreće sve igre za konzolu!

Neverovatno kompleksan hardver PS3 konzole verovatno je najveći izazov u istoriji kad je reč o emulaciji, ali autori RPCS3 činili su čuda prethodnih godina. Ipak, oni su sad otišli i korak napred, objavivši da svaki naslov za ovaj sistem sad može da se učita u njemu!

Naravno, ovo ne znači da apsolutna svaka igra radi bez greške, ili da radi, već samo da će svaka od njih makar prikazati početni ekran. Ipak, čak 2/3 PS3 igara u RCPS3 je u igrivom stanju, što znači da ili rade gotovo bez greške, ili da problemi koji postoje ne ometaju gejmplej. Isto tako, skoro trećina igara je delimično igriva, tako da je sasvim moguće da one u skorije vreme pređu u status “Playable”. To znači da samo mali deo naslov ne može da prođe prve loading ekrane i introe!

Naša iskustva govore da je RPCS3 upotrebljiv i u praksi, čak i na ispodprosečnim konfiguracijama, ali i da ima naslova koje ni najveće zveri ne mogu da pokrenu kako treba. Dobra vest je da se razvojni tim sad uglavnom posvećuje poboljšanju performansi, uz stalno povećavanje kompatibilinosti. Na kraju, postoje i brojni patchevi koji podižu fps u igrama sa 30 na 60, a kad to ukombinujemo sa većim rezolucijama, stare PS3 igre zasijaće u novom sjaju!

S obzirom da je PS3 izašao još 2006. i da je sve manje ispravnih konzola, ovaj projekat postaje još značajniji. O tome svedoči i činjenica da je Sony nesposoban da sam emulira ili konvertuje ove naslove na PS5, već samo nudi besmislenu mogućnost da ih strimujete. Ipak, čak i ako vam je to OK, treba reći da je dostupan samo mizeran broj naslova, a da se neki zbog licenci nikad neće naći u ponudi. Svakako savetujemo da posetite sajt RCPS3, proverite kompatibilnost i isprobate neke od naslova!

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!