Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Microsoft trpi stravične gubitke za svaku prodatu Xbox konzolu!

Microsoft često doživljavamo kao vreću bez dna, a kompanija je bezbroj puta pokazala da može da istrpi velike gubitke. Ipak, deluje šokantno saoštenje šefa Xbox odeljenja Phila Spencera koji priznaje da se radi o stotinama dolara za svaku prodatu konzolu.

Tačnije, Microsoft gubi 100 dolara za svaki prodati Xbox Series X, odnosno čak 200 dolara kad je reč o manjem i jeftinijem Xbox Series S. Ako znamo da je redovna cena Xbox Series X 500 dolara, a Series 300 dolara, to znači da proizdvodnja Series X košta 600 dolara, a Series S samo 100 dolara manje. Zbog toga, očigledno je da Microsoft forsira Series S koji za 300 dolara (odnosno evra, u našem slučaju), nudi performanse na nivou višestruko skupljeg računara! U eri kad su grafičke kartice još uvek veoma skupe, mnogi upravo Series S vide kao odlično rešenje, pogotovu na 1080p ekranima.

Microsoft je nedavno potvrdio kako će i oni pre ili kasnije morati da podignu cene, a to se odnosi i na cenu hardvera, ali i igara odnosno pretplate. Jedini koji ne spominje tako nešto jeste Nintendo, koji je tradicionalno i jedini koji svoje konzole prodaje po takvih cenama da na tome zarađuje. Činjenica da se Switch OLED prodaje po višoj ceni od višestruko jačeg Series S govori najviše o svemu. Naravno, kao razlog za poskupljenje navodi se globalna inflacija, a tvrdi se i kako pad cene proizvodnje gotovo da ne postoji, jer su čipovi i dalje veoma skupi.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!