Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Muke: EA bi da izbaci rusku vojsku iz Battlefield 2042, ali ne zna kako

Od početka rata u Ukrajini, sve rusko je na crnoj listi, što često ide do granice bizarnosti. Ovih dana na udaru je i nesrećni Battlefield 2042, s obzirom da u njemu možemo igrati i kao pripadnici ruskih oružanih snaga. Kako EA ističe, oni jednostavno ne znaju kako da ih izbace iz igre.

U ovom momentu, u Battlefieldu 2042 možete se boriti pod ruskom zastavom, što dušebrižnike koji ne umeju da razlikuju realnost od video igre jako brine. Usled toga, EA DICE izdao je saoštenje u kome se kaže da su oni šokirani dešavanjima u istočnoj Evropi. “Mnogi članovi našeg tima dolaze odatle i to nam je prva briga. Druga briga je što je ovo vojna igra, a Rusi su jedna od snaga u njoj. Mi smo učinili sve što smo mogli, ali teško je načiniti veliku promenu”, kaže se, misleći se pritom na mogućnost da ruska strana jednostavno bude izbačena iz igre. Umesto toga, biće određenih promena, ali ne govori se na šta se pod time konkretno misli.

Inače, uopšte nema sumnje da bi Rusi ekspresno bili izbačeni iz igre da EA DICE ima načina da to uradi. Uostalom, najbolji primer za to je FIFA 22, gde je EA naknadno izbacio ruski nacionalni tim i sve klubove. Ruska liga svakako nije bila u igri, jer prava na nju već nekoliko godina drži Konami. Ista sudbina zadesila je i druge FIFA naslove, što uključuje FIFA Mobile i FIFA Online.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!