Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Šef EA ostao bez 20 miliona dolara jer nismo kupovali Battlefield 2042

Teške muke pogodile su Andrewa Wilsona kao vođu Electronic Artsa. Naime, on je ostao bez više od polovine svoje godišnje plate, jer mu je ona sa 39,2 miliona dolara smanjena na bednih 19,9 miliona. Sve ovo posledica je slabe prodaje Battlefield 2042, kojeg izdavač samo gleda kako da se što pre otarasi.

Andrew zapravo nije tražio da mu se smanji plata, ali na to je ipak pristao, tako da će sad zarađivati oko 60 centi svake sekunde. Ipak, njegova osnovna plata je povećana za oko 3 procenta, što i nije malo kad se zna da je ona već premašivala milion dolara. Kako je rečeno, on je nagrađen jer su se igre kao što je FIFA odlično prodavale, a kompanija se držala tempa izlaska igara i diverzifikovala svoju radnu snagu. Ovo znači da nisu angažovani oni najbolji, već oni čija koža nije bila a seksualna orijentacija nije strejt. Valjda ćemo jednog dana evoluirati do te mere da poslove rade najsposobniji, a da sve drugo neće biti bitno.

Kako se još navodi, FIFA 22 najprodavanija je FIFA svih vremena, iako je reč o još jednom klasičnom nastavku sa vrlo malo promena, čak i u verziji za sadašnju generaciju konzola. Pritom, EA je na sebe navukao bes PC igrača koji su igru dobrim delom bojktovali jer je u pitanju ponovo bio samo port sa prethodne generacije konzola. Nažalost, dobre su šanse da se ista stvar ponovi i ove godine.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thanks for submitting your comment!