Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Blamaža: The Quarry demo uklonjen sa Steama, pirati ga konvertovali u full verziju!

The Quarry koji smo opisivali kao možda i najisčekivaniju igru u junu pojavio se danas, ali već ga obeležavaju kontroverze, makar na PC-ju. Naime, izdavač je ovaj naslov na Steamu ponudio u redovnoj, deluxe, ali i free-to-play verziji, što je izazvalo mnogo konfuzije!

Naime, Free-To-Play opcija nije imala nikakvu deskripciju, pa su igrači pomislili da je došlo do greške, odnosno da je igra zaista ponuđena besplatno. Dok su jedni iskoristili priliku da instaliraju igru, drugi su upozoravali da je moguće da im profil zbog toga bude suspendovan. Međutim, oni koji su instalirali i probali igru, ubrzo su prijavili da je ovo obična prevara, odnosno da ovo nije nikakva besplatna verzija, nego najobičniji demo. To je i nas uverilo da smemo da instaliramo ovu verziju, a to smo izgleda učinili u poslednje momentu, jer je u toku popodneva ona uklonjena.

Naime, stvar je u tome što ovaj demo podrazumeva da zapravo preuzimate čitavu igru, a za njeno otključavanje onda kupujete licencu. Piratu su to naravno brzo ukapirali i pronašli način kako da igru otključaju besplatno! U metode ipak nećemo ulaziti – prvo jer to spada u pirateriju, a drugo jer nismo sigurno da li vam tako nešto može ugroziti Steam profil. Što se igre tiče, njen opis imaćemo na sajtu u toku narednih dana, a dodaćemo još samo da PC verzija nažalost koristi zloglasnu Denuvo zaštitu, koja dokazano loše utiče na performanse i može da stvori i dodatne probleme. Nekad izdavač zaista može da uništi sve ono što dobro uradi razvojni tim.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!