Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

PlayStation 5 u Srbiji po ceni većoj i od 1400 evra!

„Ako hoćete jeftinije PlayStation 5, sačekajte mart naredne godine!”

Sony PlayStation 5 nestašica motivisala je igrače u svetu koji su uspeli da se dokopaju konzole da na trenutak postanu dovitljivi preprodavci, a to se desilo i u Srbiji.

Do sad ste već sigurno videli vest da je Sony na tržište izbacio tek mali broj primeraka najnovije konzole PlayStation 5, zbog čega čak ni svi igrači koji su pazarili novi igrački sistem nisu dobili svoj primeraka. Sony je i dalje zbunjen i pokušava da reši problem što pre kako bi zadovoljio potražnju, a u takvim situacijama svoju priliku vide preprodavci.

Trenutno aukcijski sajt eBay „ludi” sa cenama, a ovakav trend se može videti i na jednom domaćem sajtu slične namene. Ovde pojedini prodavci očekuju da nađu kupce spremne da plate više od 1300 evra za novu igračku konzolu, dok najskuplji primerak nosi cenu od čak 1450 evra.

PlayStation 5 se prodaje po ceni većoj od 1400 evra

Vetar u leđa im je najverovatnije dala vest da je jedan vlasnik PS5 sistema svoju konzolu uspešno prodao za 1350 evra, nakon čega su se pojavili i drugi prodavci željni ovakvog profita. Najzanimljivije je to što pojedini šibicari imaju pozamašan broj ocena, što nam govori da su sigurno konzolu kupili sa namerom da je preprodaju kasnije, uskrativši prave igrače za sonijevo next-gen iskustvo.

PlayStation 5 se prodaje po ceni većoj od 1400 evra

Jedan od njih je u opisu čak i napisao da „svaka roba nađe svog kupca”, što je po svemu sudeći istina, jer modeli koji koštaju „svega” 800 ili 900 evra imaju oko dvadesetak zainteresovanih igrača koji su spremni da plate više kako bi skratili čekanje.

PlayStation 5 se prodaje po ceni većoj od 1400 evra

Nama je ipak najinteresantnije to što pojedini prodavci koriste tekst svog oglasa da se verbalno obračunavaju sa svima koji se ne slažu sa njihovom cenovnom politikom. Jedan od njih je bezobrazno poručio potencijalnim kupcima da se informišu o „tržišnoj ceni” konzole, dok je drugi naveo sledeće:

„Oni koji misle da će kupiti soni za 500€, neka sačekaju mart ili april sledeće godine”.

Da li opravdavate ili osuđujete „tržišnu cenu”?

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!