Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Marvel’s Spider-Man Miles Morales

Marvel’s Spider-Man Miles Morales postavio je sebi nekoliko zadataka, ali jedan od njih nije bio da zbuni igrače, iako je baš u tome najviše i uspeo. Ljubitelji odlične Spajdi igre iz 2018. godine očekivali su punokrvni nastavak, što ovo ostvarenje nije, ali je daleko od prostog tech demoa ili naslova „zbudženog” na brzinu kako bi prodao PlayStation 5 konzolu.

Svi igrači koji odluče da nabave Spider-Man Miles Morales mogu da očekuju šarmantno ostvarenje upakovano u prepoznatljivo izvođenje, ali i priču u maniru najboljih stripova. Radnja se direktno nastavlja na prvu igru i prati prve korake koje Miles pravi kao novi Spider-Man. Scenario skače iz uzbudljivih akcionih scena u obične porodične motive i to kako se mlađani momak snalazi u novoj ulozi. Ovakav siže je suprotnost u odnosu na prethodnika koji je po svaku cenu želeo da izbegne da igrača još jednom provodi kroz dobro poznatu sudbinu Peter Parker-a, ali sa Miles-om, autori su dobili priliku da kreiraju uvodnu priču (koju su i naslutili u prvoj igri) i smatramo da su se odlično snašli u tome.

Spider-Man Miles Morales screenshots

Samo izvođenje deli mnogo više sličnosti sa prethodnim naslovom nego što bismo voleli, jer su razlike male. Tačno je da glavni junak skuplja drugačije predmete ili da ima dodatnu super-moć, ali se tokom igre lako može zaboraviti da se radi o drugačijoj igri. Ipak, Insomniac Games je uspeo da kreira brojne zanimljive misije i sporedne zadatke da ga učini dovoljno svežim čak i ukoliko ste prethodnika odigrali nedavno (kao mi na primer).

Najviše izmena je pretrpeo stealth segment igre, jer Miles može da postane nevidljiv što otvara novi spektar mogućnosti kako da se određene situacije reše. Ovakvih prilika ima dovoljno, ali verovatno ne toliko koliko većina igrača očekuje jer priča može da se kompletira za ne više od 7-8 sati, dok bi prikupljanje svih predmeta na mapi trebalo gejmerima da uzme najviše 15 sati. Iz tog razloga Sony prodaje ovaj naslov po nešto nižoj ceni, koja bi verovatno trebalo da bude još povoljnija.

Spider-Man Miles Morales screenshots

Čini se kao da su autori namerno smestili radnju u zimsko doba kako bi naslov delovao drugačije, ali iza ove odluke možda stoji i njihova želja da prikažu sve kvalitete PlayStation 5 konzole. Obzirom da novi igrački sistem stiže na naše tržište nešto kasnije mi smo testirali PS4 izdanje i moramo da kažemo da već i ono deluje zaista impresivno. Poređenja koje smo videli pokazuju nove specijalne efekte, čistije teksture i stabilniji frejmrejt, ali bez svega toga Spider-Man Miles Morales ne kaska za najnovijim ostvarenjima koja nam stižu ovih dana.

Obzirom na to kakve sve igre dobijamo u prvom talasu premijere neke nove konzole, Spider-Man Miles Morales se ističe kao jedan od boljih primeraka. Ovo je odlična igra koja nudi zanimljivu priču i akciju, koja će najbolje leći svima koji su uživali u prethodniku, baš kao i mi. Jedva čekamo da vidimo kako će izgledati pravi nastavak serijala!

Testirali smo PlayStation 4 verziju igre, čim isprobamo PS5 izdanje proširićemo tekst.

Igru nam je poslao Sony Interactive Entertainment, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Marvel’s Spider-Man Miles Morales

Marvel's Spider-Man Miles Morales postavio je sebi nekoliko zadataka, ali jedan od njih nije bio da zbuni igrače, iako je baš u tome najviše i uspeo. Ljubitelji odlične Spajdi igre iz 2018. godine očekivali su punokrvni nastavak, što ovo ostvarenje n
8.4
Ne propuštati!
Izvođenje
8.2
10
Grafika
9.1
10
Zvuk
8.8
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!