Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

E3 2020 je zvanično otkazan

Najnovija žrtva koronavirusa: E3 2020

E3 2020, ovogodišnje izdanje najznačajnijeg sajma video igara na svetu, neće biti održano potvrdio je danas organizator Entertainment Software Association.

Organizacija ESA je dodala da je odluka donesena usled straha od širenja koronavirusa, Covid-19, koji se ovih dana rapidnom brzinom rasprostranjuje po svetu.

„Doneli smo tešku odluku da otkažemo E3 2020″, navedeno je u saopštenju.

E3 šou tradicionalno služi za najave najnovijih igara, njihovih datuma izlazaka, kao i predstavljanje novih igračkih uređaja, pa će saopštenja očigledno ove godine biti usmerene ka onlajn kanalima gejming kompanija.

Tokom juna smo očekivali da nam budu predstavljeni dodatni detalji o novoj Xbox konzoli, a Warner Bros je potvrdio da bi tada bile predstavljene nove Batman i Harry Potter igre. Ubisoft, Electronic Arts i drugi izdavači su takođe trebali da imaju svoje prezentacije, ali ćemo odgovore na brojna pitanja (kao npr. kada izlazi Beyond Good & Evil 2?) videti na nekom drugom mestu. Kao i svake godine, na E3 sajmu nas dočekaju i velika iznenađenja, koja će sad morati da budu pomerena na neki drugi datum.

Naša pretpostavka je da će umesto događaja u Los Anđelesu, većina vesti stići putem YouTube/Twitch strima, ali ostaje da se vidi na koji način.

E3 se održava svake godine u Los Anđelesu od 1995., ali već nekoliko godina unazad doživljava brojne probleme, pa ovogodišnja pauza možda posluži kao dobrodošao predah.

Gamescom 2020 najverovatnije neće biti otkazan jer se on održava tokom avgusta, kada se veruje da će epidemija Covid-19 biti zaustavljena.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!