Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Fortnite će imati ultimativni cross-platform!

Fortnite napravio još jedno čudo!

Nakon ogromnog pritiska igrača, Sony je zvanično objavio da će uraditi ono što je malo ko očekivao i omogućiti cross-play za Fortnite.

Mada igre koje omogućuju igračima sa različitih sistema da igraju zajedno multiplejer (tzv. cross-play) nisu ništa novo, gigant iz Japana, Sony, do sada je bio najtvrdoglaviji po ovom pitanju i retki su primeri kada je napravljen izuzetak. Najsvežiji primeri su Street Fighter V (PC i PS4) ili Rocket League (Xbox One i PS4).

Međutim, izgleda da je Fortnite postao preveliki fenomen da bi ga čak i Sony ignorisao, pa je ova kompanija objavila da će pokrenuti betu i testirati sistem koji će dati priliku da se u jednom BR meču nađu vlasnici sa različitih igračkih platformi. Kako je navedeno, progres u igri, itemi pa i gejmplej će biti ,,sinhronizovani” bez obzira da li igrači koriste PlayStation 4, Xbox One, Switch, Android/iOS ili PC verziju.

Samim tim, Fortnite je postao prvi naslov čiji multiplejer je ujedinio sve aktuelne igračke sisteme!

Ipak, ovo nije jedina lepa vest jer je u najnovijem intervjuu Sony potvrdio da Fortnite neće biti jedina igra koja će podržavati cross-play u budućnosti, već da je moguće da će spisak ubrzo biti proširen.

,,Mislim da kada jednom potvrdimo da sve funkcioniše stabilno i bez problema da će i druge igre biti dodate u sistem”, rekao je Šon Lejden (Shawn Layden) iz kompanije Sony.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!