Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Denuvo nemoćan pred piraterijom

South Park: The Fractured But Whole je najnovija igra u nizu koja je koristi Denuvo zaštitu a razbijena je u rekordnom roku nakon čega se postavlja pitanje da li je Anti-Tamper tehnologija i zvanično izgubila svoju svrhu.

Pre toga je i dugoočekivani Middle-earth: Shadow of War takođe razbijen u roku od jednog dana, a pirati su otkrili način i da zaobiđu anti-piratsku zaštitu u brojnim drugim naslovima kao što je FIFA 18, Total War: Warhammer II, WRC 7, Pro Evolution Soccer 2018 i tako dalje.

Zanimljivo, po pojedinim glasinama autori igre The Evil Within 2 u poslednjem momentu su odustali od korišćenja Denuvo zaštite i eleminisali DRM uoči premijere igre. Bethesda nije potvrdila ove navode niti objasnila ovakvu odluku, ali se igra pojavila na piratskim sajtovima dan pre izlaska.

Za nekoliko nedelja trebalo bi da stignu još i Assassin’s Creed Origins i Sonic Forces koji se takođe oslanjaju na Denuvo, ali je se može slobodno pretpostaviti da će i oni podeliti sličnu sudbinu kao drugi naslovi sa spiska.

Mada Denuvo Anti-tamper zaštitu igrači optužuju zbog agresivnog sistema kojim se štiti nedozvoljeno umnožavanje sadržaja, razvojni timovi koji na ovaj način žele da zaštite svoj trud i rad sada izgleda imaju sve manje razloga da koriste Denuvo zaštitu protiv piraterije.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!