Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

South Park: The Fractured But Whole

South Park: The Stick of Truth ostao je upamćen ne samo kao odličan naslov, već verovatno i kao najbolja igra koja je rađena po 20 godina dugom animiranom serijalu. Ovo su glavni razlozi zašto se nastavak, The Fractured But Whole čekao sa nestrpljenjem, a Ubisoft nije mnogo pomogao u tome sa nekoliko odlaganja datuma izlaska ovog naslova.

South Park: The Fractured But Whole ovog puta okrenut je superherojskim stripovima i filmovima koji su očigledno dosadili autorima serije i ove igre, barem sudeći po količini ,,materijala” koji je iskorišćen u scenariju. U ovoj epizodi Cartman i društvo su se podelili u dve grupe, parodirajući Marvel-ov ,,Civil War”, gde se The New Kid pridružava baš Cartman-ovoj družini. Možete da očekujete priču i humor tipičan za South Park seriju uz, naravno, gomilu žestokih komentara na dešavanja u svetu. Jedan od takvih primera je to što se težina igre određuje po boji glavnog junaka, gde će oni koji odluče da ,,novi dečko” bude crnac sebi nabaciti najveći izazov.

South Park Fractured But Whole

The Fractured But Whole je RPG ostvarenja sa poteznim borbama poput onih u JRPG ostvarenjima. Ovakva mehanika zahteva razmišljanje i planiranje unapred umesto upotrebe brzih refleksa. To naravno podrazumeva dosta vremena provedenog u izboru klasa i specijalnih sposobnosti junaka, a potom i u birkanju narednih poteza na bojnom polju.

Na početku, vašeg junaka možete da strpate u jednu od tri klase su specijalizovane na brzinu, tank i ranged borbu. Ovaj spisak se kasnije proširuje sa još dosta novih klasa koje možete pridružiti osnovnoj klasi glavnog lika. U bilo kom momentu možete da promenite glavne sposobnosti (na jednostavan način), što je dobrodošla odluka autora igre.

South Park Fractured But Whole

Ovakvo izvođenje možda nije ono što očekujete od jedne South Park igre, ali u prethodniku je odlično funkcionisalo, a nastavak je samo unapredio formulu. Najvećim delom podržavamo takvu odluku autora, a jedini problem koji smo imali je to što borbe postaju dosadne relativno brzo tokom dvadesetak sati trajanja priče.

Naročito u oči upadaju dugačke animacije za specijale, koje jesu dobro urađene, ali dosade posle treće izvedbe, pa je čudno što autori nisu ostavili mogućnost da se prekinu. Ipak, ovaj problem TFBW deli sa velikim delom RPG/JRPG ostvarenja, što može da bude olakšavajuća okolnost. Zato nam je drago što drugi deo igre čini istaživanje i kraftovanje novi predmeta, što je znatno zanimljivije.

South Park Fractured But WholeMada je The Fractured But Whole izašao tri godine nakon svog prethodnika ne verujemo da ćete primetiti veća grafička unapređenja, a i poređenje sa drugim naslovima ovde nema previše smisla. Jednostavno objašnjenje ove izjave leži u činjenici da je celokupna igra urađena u maniru serije, što podrazumeva (namerni) nedostatak animacije kao i jednostavan 2D prikaz. Samim tim najveći obožavaoci serijala će biti prezadovoljni, jer igra izgleda kao nova epizoda South Park-a… Ili možda pak neki malo duži film.

Vredi spomenuti da igra sada radi u 60 fps, što je iz nekog razloga nedostajalo u prethodniku. Ono što možemo da istaknemo kod vizuelne prezentacije je to da su meniji sređeniji u odnosu na prethodnu igru pa deluju preglednije, što omogućava lakše snalaženje. Zvučna komponenta igre je takođe odlična, ali mislimo da bismo mi mogli bez ,,verno” dočaranih zvučnih efekata.

South Park: The Fractured But Whole je odlična igra, a po većini kriterijuma je čak i bolja od prethodnika. Bilo da volite nezreo humor popularnog animiranog serijala ili ste jednostavno gejmer koji bi da proba nešto potpuno drugačije, ovaj naslov je odličan izbor.

Ukratko

South Park: The Fractured But Whole

South Park: The Stick of Truth ostao je upamćen ne samo kao odličan naslov, već verovatno i kao najbolja igra koja je rađena po 20 godina dugom animiranom serijalu. Ovo su glavni razlozi zašto se nastavak, The Fractured But Whole čekao sa nestrpljenj
8
Zanimljivo
Izvođenje
8
10
Vizuelne karakteristike
7.9
10
Zvuk
9.2
10
9.3
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!