Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Far Cry 5 na prvi pogled – Gamescom 2017

Jedna od tri najpopularnije igre tokom Gamescom sajma u Kelnu je sigurno bio Far Cry 5. Redovi igrača su bili predugački, pa samim tim i čekanje na priliku da se isproba ovaj naslov. Mi smo imali tu sreću da odigramo novi Far Cry bez guranja sa drugim igračima i u narednim minutima predstavljamo vam naše utiske.

Demo koji je mogao da se odigra u Kelnu sadržao tri misije koje smo imali prilike da vidimo u ranijim trejlerima. Bez obzira na to, nama je bilo drago da smo dobili priliku da ih iskusimo iz prve ruke.

Demo je počeo izborom kompanjona koji prati glavnog junaka kroz misije. Mada su Nik i Grejs delovali primamljivo zbog veštog baratanja vatrenim naoružanjem i mi smo odlučili da odaberemo psa Boomer-a. On je tokom misija upozoravao na opasnost, a tokom okršaja napadao je protivnike čime je znatno olakšavao akciju. Boomer će takođe znati da se suprotstavi i otera opasne životinje kao što je na primer medved ili vuk. Lov na divljač činiće veliki deo i ovog nastavka, a novina će biti pecanje.

Naša prelazak nije bio previše taktički, jer smo želeli da isprobamo različito naoružanje, što je naravno bilo ispraćeno sumanutom akcijom na ekranu. Nakon oslobađanja seoceta, usledila još jedna misija u kojoj se napada neprijateljska baza, što je delovalo baš kao u Far Cry 3 ili 4. Igrači su najbolje reagovali baš na ove naslove, dok Far Cry Prajmal nije bio tako dobro prihvaćen. Zato i ne čudi da su autori odabrali da smeste radnju u sadašnjicu i u ruralno okruženje američke države Montana.

Na kraju je usledila misija u kojoj se vozi avion, a koja nas je najviše oduševila. Ovde je bio cilj da se unište silosi u kojim ozloglašeni kult drži ekslozive. Iz aviona je najbolje mogao da se vidi svet Far Cry-a 5 koji je po rečima autora najveći u serijalu. Oni takođe ističu da će igrači od samog početka moći da istraže bilo koji deo mape, što ranije nije bio slučaj. Ono što je delovalo kao opuštena misija odjednom je postala uzbudljivija kada se pojavio protivnički avion gde se igra pretvorila u najbolje letačke naslove. Posle nekoliko minuta akcije, može reći da smo se relativno lako otarasili protivnika čime se nažalost završio i naš demo.

Far Cry 5 će bez sumnje biti odličan naslov i verujemo da će većini igrača prijati povratak u moderno vreme. Ono što smo videli za sad dodatno uliva poverenje u to što Ubisoft Montreal priprema pa sa nestrpljenjem očekujemo kraj februara naredne godine kada ona izlazi za sve aktuelne sisteme.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!