Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Igrali smo Diablo 3: Rise of the Necromancer betu

Ukoliko ste se ikad zapitali zašto je Blizzard jedan od najomiljenijih razvojnih timova, Diablo 3 je samo jedan od razloga. Ovaj naslov za dve nedelje će proslaviti peti rođendan, a autori i dalje redovno izbacuju novi sadržaj za igru, gde je Rise of the Necromancer DLC tek najnoviji u nizu.

Ovo je i prva značajnija dopuna igre nakon Reaper of Souls ekspanzije i u svom fokusu ima novu klasu po kojoj nosi naziv. Necromancer se pridružuje spisku koji je do sad bio sastavljen od šest imena, ali ovo nije prvi put da nailazimo na ovu klasu, jer smo se sa njom susreli u prethodnim igrama. Kako nam se pružila prilika da isprobamo ekspanziju u beti, ovog puta prenosimo naše utiske.

Mada je beta i dalje u toku i razvojni tim verovatno vredno radi na šminkanju iste, moramo da priznamo da smo za sad oduševljeni onim što Necromancer može da ponudi.  Ovaj lik na raspolaganju ima ceo set novih skillova u čijoj srži se nalazi “corpse” mehanika gde svaki eleminisani neprijatelj iza sebe ostavlja leš koji se može iskoristiti na nekoliko različitih načina. Jedan skill koristi leš za detonacije koje nanose damage protivnicima, drugi služi da podigne mrtve, a treći za dopunjavanje health ili mana skala. Potrebno je doduše malo navikavanja na to da sada nivoi bivaju preplavljeni komadima mesa, pogotovo jer uvek izgledaju identično, bez obzira na veličinu protivnika.

Diablo 3 Necromancer

U akciji, Necro deluje različito u odnosu na ostale klase, ali i na to što smo videli u prošlosti, što smatramo kao veliki uspeh. Ovo navodimo zato što je Diablo 3 predstavio Witch Doctor klasu kao zamenu za dosadašnjeg Necromancera, pa je zato sad razvojni tim imao težak posao da novo-staru klasu distancira od svega drugog.

Smatramo da je još rano pričati o specifičnim buildovima nove klase, ali je ono što smo uspeli da isprobamo već dalo dovoljno različite mogućnosti. Traženje najbolje kombinacije, kao i izbora skillova verujemo da će biti “igra u igri” koja će sigurno zadovoljiti najveće obožavaoce serijala.

Osim stvari vezanih sa novu klasu, iznenadilo nas je to što se Blizzard potrudio i dodao nove regije na mapu, koje nažalost nisu bile dostupne u beta testu. Kampanja je takođe bila zaključana, te i dalje nije jasno kako će ona izgledati i da li će Necromanceri dobiti barem neku malenu priču.

Teško je oceniti novu klasu kada još nismo videli sve, ali za sad deluje da je Blizzard bolje uradio posao u odnosu na neke druge klase koje su dostupne u igri.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!