Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Microsoft: Kupite PS5 da biste igrali FF16 i Silent Hill 2 Remake!

Čak je i Microsoft nemoćan u nekim situacijama, pa tako iz kompanije sad stižu potvrde da će se Silent Hill 2 Remake i Final Fantasy XVI pojaviti samo na Sonyjevoj platformi. Ovakva izjava predstavlja odgovor na kuknjavu Sonyja koji se plašio kako će Microsoft kupovinom Activision Blizzarda skloniti Fallout, Diablo, Call of Duty i druge serijale sa PlayStationa.

Zapravo, ovo je deo odbrane kompanije koja navodi da Sony insistira na ekskluzivama, a da sa druge strane brani Microsoftu da vodi takvu politiku. Kako oni navode, najveći problem je što Sony takve dogovore sklapa sa kompanijama koje nisu u njegovom vlasništvu. “Sem sopstvenog ekskluzivnog sadržaja, Sony stupa u dogovore sa drugom kompanijama kako bi Xbox bio izbačen sa spiska podržanih platformi”, stoji u sudskim papirima koje prenosi Korea Xbox News. “Neki od najznačajnijih primera su Final Fantasy VII Remake, Bloodborne, Final Fantasy XVI ili nedavno najavljeni Silent Hill 2 Remake.

Interesantno je što se do sad verovalo da će se Silent Hill 2 Remake kao i neke druge igre pojaviti na Xboxu (i PC-ju) sa oko godinu dana zakašnjenja, ali ovo insinuira da se to zapravo neće desiti! Naravno, sasvim moguće je da Microsoft namerno preuveličava stvari, ne navodeći da su u pitanju samo vremenske ekskluzive. Interesantno je da Sony ne vidi problem da svoje najbolje igre plasira na Windows, naravno uz veliko kašnjenje, a u momentu kad je siguran da su se PS5 verzije prodale u dovoljnom broju primeraka. Sa druge strane, Microsoft svoje Xbox ekskluzive istovremeno objavljuje i za PC, ali s obzirom da one idu takođe na Windows, to nekako deluje logično.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!