Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Madden NFL 22

Da sportske igre tonu sve dublje i dublje sada očigledno priznaju i sami autori istih. Pa tako, i pre nego što je objavljen jedva prosečni Madden NFL 21, EA Sports se oglasi i tvrdo obećao da će raditi na značajnijem poboljšanju narednih naslova u franšizi. Situacija je bila kritična, jer je prethodnik došao sa minimalnim unapređenjima, pa je „raja digla i kuke i motike” na studio Tiburon, ali da li je to imalo efekta na Madden NFL 22?

EA Sports je uradio dosta toga da osveži Franchise mod, unoseći izmene u sve komponente režima, od restruktuiranog interfejsa, do novih sistema i opcija koje su predočene igračima. Razvojni tim se potrudio da prenese taktike po kojim su prepoznatljivi određeni NFL timovi, što je ove godine od velike važnosti jer je uveden svojevrsni Talent Tree sistem koji igračima dozvoljava da unapređuju tim u specifičnim segmentima. Samim tim Franchise deluje bliže RPG žanru nego ijedan drugi prethodnik. I pored toga što fale neke obećane novine, glavni mod igre deluje kao jedan od najboljih u poslednje vreme.

Madden NFL 22 screenshots

Slično se može reći i za ostatak igre, jer su unapređen elementi izvođenja, iako ipak možemo da primetimo da AI nije preterano napredovao.

Nasuprot tome Face of the Franchise je ove godine baš tanan, jer je singlplejer priča svedena nekoliko uvodnih utakmica, što je poprilično razočaravajuće nakon epizoda iz nekih prethodnih igara. Najčudnije je ipak to što je igračima data mogućnost da biraju određenu poziciju u timu, ali jednom kada se stigne do NFL-a, moguće je kontrolisati samo ceo tim čime se igrači odvajaju od svog heroja. Kao da EA sve nade polaže u The Yard mod.

Madden NFL 22 screenshots
Sa tehničke stane moguće je primeti unapređenja u next-gen verziji u odnosu na onu sa kozola prethodne generacije, ali daleko od toga da imamo utisak da se radi o pravom PlayStation 5/Xbox Series X iskustvu. Tehnički propusti su takođe vidljivi na svakom koraku, ali je situacija dosta blaža u odnosu na ono kroz šta je prošao Madden NFL 21 tokom svojih prvih dana.

Istini za volju, Madden NFL 22 je napravio pomake u odnosu na prošlogodišnje izdanje, ali nam deluje kao da je ovo tek prvi korak ka osetnijim unapređenjima u budućnosti. Modovi jesu dobili svoje ispravke, ali nisu sve izmene ispunila naša očekivanja.

Igru nam je poslao Electronic Arts, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Madden NFL 22

Da sportske igre tonu sve dublje i dublje sada očigledno priznaju i sami autori istih. Pa tako, i pre nego što je objavljen jedva prosečni Madden NFL 21, EA Sports se oglasi i tvrdo obećao da će raditi na značajnijem poboljšanju narednih naslova u fr
7
Zanimljivo
Izvođenje
7.4
10
Grafika
8.3
10
Zvuk
8.5
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i: