Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Neko prodaje sve konzole u istoriji za milion dolara

U današnje vreme, kupovina retro konzola je komplikovana, naročito ukoliko želite da ih imate u originalnom pakovanju. Ipak, sad postoji instant rešenje, pod uslovim da ste za to spremni da izdvojite milion američkih dolara.

Naime, na ebayu trenutno se prodaje kolekcija od čak 2400 konzola, a vlasnik iste navodi da je uložio 25 godina sakupljajući ih. Takođe, on dodaje da su u pitanju sve konzole koje su se ikad pojavile – od početka sedamdesetih godina prošlog veka pa do danas. On navodi i kako to obuhvata sve retke varijacije konzola za sve regione, pa čak i one koje se nisu prodavale, već su se samo mogle osvojiti! Sem toga, za milion evra dobijate i na stotine igara, dodatka, statua i ko zna čega. Kako se navodi, kolekcija je u prodaji isključivo cela, a vlasnik se nada kako će mu se možda javiti i neki muzej. Uz pomoć malo matematike, možemo doći do zaključka da jedna konzola u proseku košta oko 400 evra, što deluje razumno.

Nema sumnje da će ova aukcija potrajati, ali isto tako, čini nam se da nema sumnje i kako će ona biti uspešna, jer prilika da odjednom posedujete praktično celu istoriju igračkih konzola nije nešto što se pojavljuje često. Zapravo, kupovina ovako nečega može biti odlična investicija, s obzirom da će cena kolekcije samo rasti vremenom. Nažalost, retro gejming je već sad izuzetno skup hobi, a iole bolje igre od pre dvadesetak godina prodaju se i po trocifrenim cenama. Zato, za retro fiks možda je najbolje držati se knjiga i emulatora.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!