Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Kripto tržište se raspada, cene GPU-a još više padaju!

Prethodnih godina kripto majneri pravili su pakao gejmerima, kupujući sve dostupne grafičke procesore, i to po uvećanim cenama. Međutim, sad je došao red na njih da pate, kao i na AMD i Nvidiu koji su se od svega debelo okoristili.

Kao prenosi TechSpot, trend pada cena je nezaustavljiv, tako da se neke modeli poput RTX 3090Ti sad mogu naći za šestinu jeftinije od preporučene cene, baš kao i 3080Ti. Situacija sa AMD karticama je manje povoljna, jer se jedino 6900 XT prodaje značajno iznad preporučene cene – za 880 evra umesto ravno 1000. Ipak, kod Radeona je stvar što su čak i modeli iz srednjeg i nižeg segmenta vraćeni na preporučene cene, ili su čak za nijansu ispod.

Isto se nažalost ne može reći za najpoželjnije GPU-ove, pre svega za RTX 3060Ti koji i dalje košta za 25% više od svoje preporučene cene, tako da se može nabaviti za 500 evra. Ipak, i on je jeftiniji za 60 evra u odnosu na maj. Zato, naš savet je da sačekate još nekoliko meseci i spremite se za kupovinu u kasno leto. Kako prenosi Benchmark, trend pojeftinjenja ubrzo će stići do nas, a njihov savet je i da ne kupujete polovne kartice jer su one majnovale 24 časa dnevno i moguće nemaju još mnogo života u sebi.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!