Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Epic Games Store rasprodaja donela velike probleme

Epic Games, da li se prve rasprodaje bacaju u vodu?

Tokom jučerašnjeg dana Epic je pokrenuo prvu veliku rasprodaju na Epic Games Store prodavnici, ali je ona otkrila i neke velike probleme ove platforme.

„Epic Mega Sale” koji će trajati do 13. juna donosi sniženja cena igara do 75%, a uz to igrači na sve igre koje koštaju više od 15 dolara imaju dodatno sniženje od 10 dolara. Ipak, ova sniženja su primenjena na sve naslove pa čak i na one koji još nisu objavljeni što nekim izdavačima ne odgovara.

Zbog činjenice da na Epic Games Store trenutno ne mogu da se isključi promotivni popust za određene grupe igara, jedino rešenje za izdavače koji ne žele da snize cene svojih naslova je da ih potpuno povuku iz prodaje! Samim tim, igre Vampire The Masquerade: Bloodlines 2 i Oxygen Not Included su trenutno povučeni iz prodaje na EGS.

Paradox Interactive se javno oglasio u vezi sa ovom odlukom objašnjavajući da će Bloodlines 2 brzo biti vraćen u prodaju, kao i da su trenutno u toku pregovori sa EGS oko rešavanja problema. Pošto je dobar deo igrača uspeo da iskoristi priliku i kupi igru sa popustom, izdavač je naveo da će sve prethodne narudžbine sa uračunatim popustom biti ispoštovane.

Zanimljivo je i pomenuti da su i Ubisoftove igre trenutno povučene sa Epic Games Store prodavnice, ali iz drugog razloga: po objašnjenju izdavača, igrači trenutno ne mogu da kupe igre kao što su The Division 2 i Anno 1800 zbog „neslaganja” EGS i Uplay platforme! Mada smo Anno 1800 pronašli u Epic-ovoj ponudi, prilikom checkout procesa sistem izbacuje grešku.

Ovo su neverovatni propusti za jednu onlajn prodavnicu, ali verujemo da će Epic brzo rešiti problem pa će biti spremniji za neku sledeću raspraju, mada postoji šansa i da će sve biti ispravljeno pre kraja ovog popusta.

Epic Mega Sale ipak ima dosta primamljivih ponuda jer do 13. juna možete da kupite poslednju The Walking Dead sezonu po ceni od samo 5 dolara, Metro Exodus je 27,5 dolara, Borderlands 3 i nova Remedy igra Control su 50 dolara, a Beyond: Two Souls a Heavy Rain po 10 dolara. Pogledajte celu ponudu ovde.

Pogledajte i našu celu listu trenutno besplatnih igara i aktivnih popusta ovde.

Apdejt: Dan kasnije Borderlands 3 je takođe uklonjen iz EGS prodavnice.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!