Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Fortnite poslao brojnu decu na odvikavanje, stručnjaci ga porede sa heroinom!

Fortnite je velika opasnost, tvrde lekari i stručnjaci.

Fortnite je toliki fenomenom da se njime sad bave i ozbiljne institucije, a kako piše Bloomberg, stručnjaci ovaj naslov opisuju kao veliku opasnost, posebno po decu koja provode i po 12 sati igrajući ovaj naslov.

“Ova igra je kao heroin”, tvrdi terapeut Lorrine Marer. “Jednom kad se zarazite, jako je teško skinuti se sa toga.” Kako piše Bloomberg, sve više roditelja vodi svoju decu kod psihijatra, a jedan od njih, Randy Kulman kaže da je bio zapanjen primerom jednog momčića od 13 godina. “On mi je pričao da ima 300 Fortnite pobeda. Morao sam da zastanem na minu i da izračunam koliko je on vremena uložio u to.” Ovaj naslov opisuje se kao najzarazniji do sad, a navodi se da su i pojedini profesionalni timovi, poput Vankuver Kanuksa zvanično zabranili Fortnajt svojim igračima jer nemaju nikakvu meru u igranju.

Inače, ranije ove godine Svetska zdravstvena organizacija je formalno priznala postojanje poremećaja zavisnosti od igara. Fortnite koji je potpuno besplatan, radi na svakoj “kanti” i ima krajnje jednostavan, a popularan koncept izgradnje i ubijanja trenutno ima 200 miliona igrača.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!